Το βήμα του άντρα προδίδει τα συναισθήματα του!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να μπεις στη διαδικασία να παρατηρήσεις πως περπατάτε με τον σύντροφό σου, όταν είστε μαζί; Είναι ίδια η ταχύτητα που αναπτύσσετε ή βρίσκεσαι σε μια μόνιμη προσπάθεια να τρέχεις από πίσω του, προκειμένου να καταφέρεις κάποια στιγμή να τον φτάσεις; Μια νέα μελέτη συνδέει το γρήγορο ή το αργό βήμα του άντρα, με τα συναισθήματα που τρέφει για τη σύντροφό του!

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, οι άντρες όταν νιώθουν πραγματικά ερωτευμένοι, μειώνουν την ταχύτητα στο περπάτημα τους, προκειμένου να συγχρονίσουν το βήμα τους με το βήμα της αγαπημένης τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δε συμβαίνει, όταν πρόκειται για απλές φίλες τους.

Αν και το συγχρονισμένο περπάτημα αποτελεί έναν καλό τρόπο, για να εξελιχθεί σωστά μια συζήτηση, υπάρχει και η θεωρία ότι ο άντρας μειώνει ταχύτητα για να μην κουράσει τη σύντροφο του. Για να μπορέσει η γυναίκα να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια για την αναπαραγωγή. Η διαδικασία αυτή συμβαίνει υποσυνείδητα στο μυαλό του άντρα και σχετίζεται άμεσα με την επιθυμία του, να γίνει η συγκεκριμένη γυναίκα η μητέρα των παιδιών του.

Επιπλέον, βαδίζοντας δίπλα και όχι μπροστά από τη σύντροφό του, δείχνει σε πιθανούς ανταγωνιστές ότι του «ανήκει», ενώ ταυτόχρονα δηλώνει έμμεσα και την περηφάνια του για τη γυναίκα που έχει στο πλευρό του.