Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να τρώνε σωστά και ισορροπημένα, προτιμώντας τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και αποφεύγοντας τροφές με συντηρητικά αλλά και πρώτες ύλες που δεν έχουν συντηρηθεί η δεν έχουν μαγειρευτεί σωστά. Μάθετε τα σημεία που πρέπει να δίνετε προσοχή!
Φρέσκοι χυμοί
Να προτιμάτε τους παστεριωμένους και να αποφεύγετε να αγοράζετε απ’έξω γιατί υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας και E.coli.
Ψάρια
Οι ειδικοί συνιστούν μόνο καλοψημένα και χαμηλά σε υδράργυρο ψάρια π.χ μπακαλιάρος, σολομός, τόνος(όχι σε κονσέρβα). Να αποφεύγετε τα θαλασσινά και οπωσδήποτε όχι σούσι.
Αβγά
Απογορεύονται τα ωμά, προσοχή sta dressings και στα γλυκά. Να ελέγχετε πάντα τα υλικά που περιέχονται στο φαγητό σας.
Αλλαντικά
Καλό είναι να τα αποφεύγετε και να προτιμάτε μόνο πολύ καλά ψημένο κρέας.
Φρούτα και λαχανικά
Να τα πλένετε πάρα πολύ καλά με άφθονο νερό και να προτιμάτε τα βραστά λαχανικά.
Γάλα
Να καταναλώνετε μόνο παστεριωμένο.
Καφές-Αλκοόλ
Προσοχή στην υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει αποβολή και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο.
Τυριά
Να αποφεύγετε αυτά που δεν έχουν υποστεί παστερίωση.
Κρέας-πουλερικά
Να είστε πάντα σίγουρες ότι το κρέας είναι πολύ καλά ψημένο αλλιώς μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνο.