Ο Bono θα βραβευτεί ως… γυναίκα της χρονιάς!

Τι απαντά το περιοδικό που τον πρότεινε

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το περιοδικό Glamour επέλεξε έναν άντρα για να τον χρίσει... Γυναίκα της Χρονιάς! Και αυτός δεν είναι άλλος, από τον Bono τον frontman των U2. Μπορεί ο συγκεκριμένος να αξίζει κάθε βραβείο, αλλά όχι και Γυναίκα της χρονιάς!

Ο 56χρονος Ιρλανδός μουσικός "συναγωνίζεται" (θα τιμηθούν μαζί του) μια αρμαθιά από γυναίκες όπως Simone Biles, Ashley Graham, Christine Lagarde, Nadia Murad, Gwen Stefani, Miuccia Prada, Zendaya... Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει, είναι γιατί να επιλεγεί και ένας άντρας...

Ιδού η απάντηση του αμερικάνικου περιοδικού δια στόματος της διευθύντιας του, Cindi Leive: "Οι άντρες παίρνουν πολλά βραβεία και δεν είναι ούτε κατά διάνοια ριγμένοι στο τομέα των εορτασμών και της απονομής τιμών. Αλλά στην πορεία άρχισε να μας φαίνεται πως αυτός είναι ένας ξεπερασμένος τρόπος για να βλέπεις τα πράγματα και υπάρχουν τόσοι άντρες που κάνουν πραγματικά υπέροχα πράγματα για τις γυναίκες αυτές τις μέρες. Κάποιοι άντρες καταλαβαίνουν ακριβώς την κατάσταση και ο Bono είναι ένας από αυτούς". 

Η επιλογή του καλλιτέχνη, ο οποίος έχει δείξει μεγάλο φιλανθρωπικό έργο, έγινε χάρη στην καμπάνια κατά της φτώχειας "Poverty is Sexist" που σκοπό έχει να βοηθήσει της ανήμπορες οικονομικά γυναίκες ανά τον κόσμο. 

O Bono από τη μεριά του αναγνώρισε ότι "η μάχη για την ισότητα των φύλων δε μπορεί να κερδηθεί αν οι άντρες δεν μπουν μπροστά οι άντρες και σταθούν στο πλευρό των γυναικών. Είμαστε υπεύθυνοι για το πρόβλημα, οπότε πρέπει να λάβουμε μέρος και στη λύση αυτού". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες.