Cutty Cargo: Μια διαφορετική περιήγηση στις μεγαλύτερες πόλεις

Το Cutty Sark blended Scotch ουίσκι λανσάρει σήμερα το Cutty Cargo – μια περιήγηση ανάμεσα στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου προκειμένου να ανακαλύψει και να φωτίσει το κίτρινο στίγμα που δίνουν ορισμένες από τις πιο δημιουργικές τοπικές κουλτούρες και ταλέντα.

Το Cutty Cargo tour για τους επόμενους 36 μήνες θα σταματήσει σε ορισμένους από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς σταθμούς του κόσμου, σε πόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη κα. Οι πιο ταλαντούχοι καλλιτέχνες από κάθε πόλη θα μαζευτούν σε ένα μέρος για μια βραδιά, μέσα σε ένα γιγάντιο ξύλινο κιβώτιο, μια πιστή αναπαραγωγή των ξύλινων κιβωτίων που χρησιμοποιούσαν οι λαθρέμποροι πριν από 90 χρόνια για να εισάγουν το Cutty Sark ουίσκι στην Αμερική παράνομα, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Οι κάτοικοι της κάθε πόλης καλούνται να εξερευνήσουν τα πιο συναρπαστικά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης τους ανάμεσα σε τομείς όπως η μουσική, η γαστρονομία, η τέχνη, το σχέδιο, η φωτογραφία και το θέατρο.

Η πρώτη στάση της παγκόσμιας αυτής περιοδείας είναι το Λονδίνο στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 #CuttyCargoLDN.

Το Cutty Cargo θα φθάσει στο east end -την περιοχή της πόλης όπου γέννιουνται όλες οι σύγχρονες τάσεις- και εκεί θα προβάλλουν το ταλέντο τους οι καλύτεροι δημιουργοί του Λονδίνου

Όσο για το Cutty Sark, αξίζει να σημειώσετε πως ενώ αρχικά δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 για την παρασκευή κοκτέιλ την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αργότερα έγινε το πρώτο σε εισαγωγές σκοτσέζικο ουίσκι στις ΗΠΑ και κορυφαίο σύμβολο της pop κουλτούρας – υπήρξε το ποτό σύμβολο σε γνωστές ταινίες όπως Goodfellas (Τα Καλά Παιδιά), Raging Bull (Οργισμένο Είδωλο) και σήμερα σε τηλεοπτικές σειρές όπως το Mad Men και το Boardwalk Empire.