Τα καλύτερα cocktail της Μεσογείου ήρθαν από το Βόλο

Από την Ελένη Νικολούλια

Ο διαγωνισμός Mediterranean Inspirations διοργανώνεται από το Gin Mare τα τελευταία 3 χρόνια.

Φέτος, το άκρως μεσογειακό Gin με στοιχεία από δενδρολίβανο, βασιλικό, θυμάρι και ελιά άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά και στις ελληνικές συμμετοχές και κάπως έτσι πλέον ο μεγάλος νικητής είναι ο Σάκης Κουζιώκας από το Βόλο.

Ο διαγωνισμός του Gin Mare Mediterranean Inspirations διοργανώθηκε στην Αθήνα από την Sky Spirits πριν από λίγους μήνες, στον πανέμορφο κήπο του Faltso Bar όπου διαγωνίστηκαν οι 8 bartender που πέρασαν στον τελικό δημιουργώντας 2 δικά τους cocktail.

Μια παραλλαγή του κλασικού Red Snapper, το δικό τους Bloody Mare, όπως επίσης και μία ακόμη έμπνευσή τους βασισμένη στην φιλοσοφία του Gin Mare, την οποία ονόμασαν Mare Nostrum.

Μέσα από 40 bartenders από όλη την Ελλάδα, και 2 ημιτελικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η καλύτερη συνταγή από τον Σάκη Κουζιώκα, ιδιοκτήτη και bartender του Groove Bar στο Βόλο, ο οποίος διαγωνίσθηκε μαζί με άλλες 8 συνταγές από ισάριθμες χώρες στον τελικό που διοργανώθηκε στην Ibiza.

Η συνολική παρουσία του Σάκη μέσα από τρεις εμπνεύσεις του (Mare Nostrum, Red Snapper και Gin & Tonic) κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών, και έχρισε τον Σάκη νικητή με έπαθλο 4500€ και τη συμμετοχή του σε event σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι νικητήριες συνταγές του κυρίου Κουζιώκα είναι:

Bloody Mare

Gin Mare, χυμός ντομάτας, αγουρίδα, χυμός λεμονιού, ροζ αλάτι, πιπεριά, bitters από τσίλι και αγουρέλαιο. 

Mare Nostrum

Gin Mare, vermouth Del Professore, σπιτικό σιρόπι από θυμάρι, λεβάντα και καρδάμωμο, χυμός από lime και bitters λεβάντας.

Gin & Tonic

Gin Mare, λικέρ από θυμάρι, 1724 Tonic Water, μία φέτας από grapefruit και φρέσκο θυμάρι.