Γιορτάζουμε το Μεξικό, ανακαλύπτουμε το Μεσκάλ

Ελένη Νικολούλια

Υπάρχει «σπίτι» για την τεκίλα στην Αθήνα; Ναι, το Dos Agaves στο οποίο μπορούμε να βρούμε την πληρέστερη συλλογή του αποστάγματος της αγαύης από οπουδήποτε αλλού.

Υπάρχει ένα σημείο για να γιορτάσουμε την εθνική ημέρα του Μεξικό, Cinco de Mayo; Τα βήματά μας και πάλι στο Dos Agaves θα μας οδηγήσουν, και μάλιστα αυτή την Δευτέρα 5 Μαΐου όπου διοργανώνεται μία διαφορετική γευσιγνωσία.

Στο Dos Agaves έτσι την συγκεκριμένη ημέρα θα έρθουμε για να γνωρίσουμε ένα ακόμη σπουδαίο απόσταγμα της Λατινικής Αμερικής, το μεσκάλ και μάλιστα μέσα από 10 διαφορετικές ετικέτες και είδη του.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και αρκούν μόλις για 25 άτομα, ενώ το εισιτήριο –που εξασφαλίζει και finger food- θα κοστίζει 40 ευρώ.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τους τρόπους παραγωγής και την νομοθεσία του μεσκάλ, finger food που θα ετοιμάζεται επί τόπου, ενώ με την λήξη θα αρχίζει ένα μεγάλο party με Μαργαρίτες για όλους σε τιμές happy hour.

Τα μεσκάλ που θα δοκιμαστούν είναι: Sombra mezcal- Quiquiriqui Matatlan Espadin Joven-Papadiablo Especial-purita verda san luis del rio, jaral del barrio, del maguey tobala (άγρια αγαύη), minero (από πήλινους αποστακτήρες) και santo domingo.

Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι. Κρατήσεις: 6955587757