Δέκα φημισμένες μπυραρίες της Αθήνας

Κάποιοι την προτιμούν ξανθιά και άλλοι μελαχρινή, μερικοί με φρουτώδη γεύση και κάποιοι πιο πικρή, οι περισσότεροι την πίνουν από το μπουκάλι ενώ υπάρχουν και οι οπαδοί του ποτηριού. Όπως και να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μπύρα, οι παρακάτω προτάσεις που ακολουθούν θα σε συστήσουν στα μυστικά της βαυαρικής κουλτούρας.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Μπύρες από όλο τον κόσμο πρωταγωνιστούν στους καταλόγους των καθιερωμένων beer bars της πόλης κάνοντας την επιλογή σου δύσκολη. Φυσικά, δεν λείπουν και οι αντίστοιχης φιλοσοφίας γευστικές προτάσεις για μια βραδιά που τα έχει όλα.

Η new entry

7 Food Sins

Αυθεντική gastro pub που προστέθηκε στο δυναμικό της Πλάκας τον Αύγουστο του 2015 και στεγάζεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό. Η 7 Food Sins Gastro Pub διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με επιλεγμένες ετικέτες μπύρας από Αμερική, Δανία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιαπωνία, Γαλλία και φυσικά από Ελλάδα. Συνόδευσε την επιλογή σου με κάποια από τις γευστικές προτάσεις της μοντέρνας δημιουργικής κουζίνας, με τάσεις street food, που φέρουν την υπογραφή του σεφ Τάσου Στεφανάτου. Περισσότερα στοιχεία για τη φιλοσοφία του 7 Food Sins εδώ.

Οι σταθερές αξίες

The Local Pub

Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχα στέκια της Αγγλίας, κι αυτό γιατί πρόκειται για βραβευμένη μπυραρία από το αμερικάνικο site Ratebeer. Στη The Local Pub, στο Χαλάνδρι, θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε μπύρες από Αμερική, Αγγλία και Ελλάδα, συνολικά 21 σε βαρέλι (η μεγαλύτερη ποικιλία στην πόλη) και περίπου 60 επιλεγμένες ετικέτες σε μπουκάλι από αποκλειστική εισαγωγή των ιδιοκτητών του.Περισσότερες πληροφορίες για το The Local Pub εδώ.

Beertime

Ιδιαίτερη μπυραρία που στεγάζεται σε διατηρητέο κτήριο στην Πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή. Ο λόγος για το Beertime που διαθέτει όλες τις μπύρες των ελληνικών μικρών ζυθοποιίων, μεγάλη ποικιλία σε lager και weiss, τις καλύτερες επιλογές από τις ζυθοποιίες της Βαυαρίας, καθώς και τις πιο αντιπροσωπευτικές από χώρες όπως Σκωτία, Αμερική, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ρωσία, Τουρκία και Μεγάλη Βρετανία. Δυνατά χαρτιά του αποτελούν οι ποιοτικές μπύρες από όλα τα μοναστήρια της Γερμανίας. Δες με τι μπορείς να συνοδεύσεις την μπύρα σου στο Beertime εδώ.