Roomie_b, νέα άφιξη στο κέντρο της Αθήνας

Αν είστε λάτρεις του κέντρου της Αθήνας και ψάχνετε ένα στέκι που θα σας κάνει να νιώθετε οικεία και θα ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά σας χρόνια, αυτό δεν είναι άλλο από το roomie_b, που προστέθηκε στο δυναμικό του Συντάγματος –για την ακρίβεια εντοπίζεται επί της Περικλέους– τον Ιούνιο του 2015.

Συνδυάζοντας με έναν τρόπο αρμονικό την παράδοση με την τέχνη, έχει ως σήμα κατατεθέν του το παραδοσιακό, λευκό σεμεδάκι της γιαγιάς και αποτελεί ιδανική πρόταση για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για καφέ με τους φίλους, για lunch break από τη δουλειά, για επαγγελματικά ραντεβού, για after office ποτό, για... γερές δόσεις Τέχνης για οποιοδήποτε λόγο και να το επιλέξετε να είστε σίγουροι ότι θα επανέλθετε πολλές φορές.

Ζεστό και φιλόξενο, το roomie_b έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με προέκταση του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα ο εξωτερικός τουλάχιστον χώρος του θυμίζει μια πολύ περιποιημένη ταράτσα. Με το άπλετο φως της ημέρας να το φωτίζει από όλες τις γωνιές σας χαρίζει αμέτρητες cozy στιγμές. Οι μουσικές κινούνται σε mainstream ρυθμούς με επιρροές από τα 60s, 70s και 80s.

Σημειώστε, ότι ο κατάλογος του roomie_b έχει δημιουργηθεί βάσει των προτιμήσεων των ιδιοκτητών του, του τι ακριβώς δηλαδή θα θέλανε να τρώνε και να πίνουνε κάθε φορά που βγαίνανε έξω σε ένα αντίστοιχο στέκι. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, η κουζίνα του ξεχωρίζει για τις εκλεκτές γεύσεις από όλη την Ελλάδα με αρκετές επιρροές από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αν, λοιπόν, το προτιμήσετε για γευστικό break δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε ανάμεσα στο XL club sandwich με καρβέλι σίτου ή Βαυαρίας, την κυπριακή εκδοχή του με λούντζα και χαλούμι, τις ποικιλίες με αλλαντικά και λουκάνικα από τρεις διαφορετικές χώρες και την σπιτική χοιρινή τηγανιά κρασάτη. Οι λάτρεις των γλυκών θα βρείτε λαχταριστές λιχουδιές όπως σουφλέ με παγωτό βανίλια, το οποίο συνδυάζετε ιδανικά με σπιτική λεμονάδα με μέντα –από τους best seller κωδικούς του καταλόγου, και όχι άδικα.

Στον κατάλογο των ποτών θα παρατηρήσετε ιδιαίτερα cocktails όπως Spicy Margarita και Sazerak Greek edition καθώς και επιλεγμένες προτάσεις σε παραδοσιακά προϊόντα από διάφορα μέρη όπως η Κυπριακή Ζιβανία και η Ρουμάνικη Cuica.

Tip: Στο χώρο του roomie_b φιλοξενούνται συχνά εικαστικές εκθέσεις και events σε συνεργασία με νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες και μουσικούς. Ενημερωθείτε από τη σελίδα του στο fb για επερχόμενα events.

Info:

Δευτέρα- Σάββατο: από τις 08:00

Τιμές: 2,80 ευρώ (cappuccino), 3 ευρώ (ποτήρι κρασί/ μπύρα), 6 ευρώ (ποτό), 8 ευρώ (cocktail), από 2,45 ευρώ (snack/μεζέδες), από 4,5 ευρώ (κυρίως πιάτα)

Περικλέους 30-32, Αθήνα

Τηλ. 213 0345795

[email protected]

www.facebook.com/roomie.b

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"