Από την Ελένη Νικολούλια. Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος
Η σαμπάνια είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις μέρες των γιορτών και κυρίως με το βράδυ της αλλαγής του χρόνου.
Άμεσα συνδεδεμένοι όμως με το συγκεκριμένο βράδυ είναι και οι άνθρωποι που θα μας την σερβίρουν.
Επιλέξαμε να αναθέσουμε αυτή τη δουλειά στις κυρίες των μπαρ και τους ζητήσαμε να εμπνευστούν από μία συνταγή με βάση τη σαμπάνια.
Απολαύστε τις...
Δήμητρα Αντωνακοπούλου – 360ο cocktail bar
Για το "Manhattan Kir Royal" χρησιμοποιεί:
Κόκκινο γλυκό βερμούτ, Creme de Cassis, Veuve Clicquot, μία φλούδα από πορτοκάλι και Angostura Bitters.
Μυρσίνη Σπανέλη – Passepartout
Για το “Red Night” χρησιμοποιεί:
Ένα σπιτικό σιρόπι από κρασί από την περιοχή του Beaujolais με grapefruit και creole bitters, φλούδες από πορτοκάλι και blueberry και σαμπάνια Moet and Chandon.
Ελεωνόρα Τόσκα – Oozora
Για το “Fetivity” χρησιμοποιεί:
Φρούτα του δάσους, πουρέ από passion fruit, λικέρ από lychee, Creme de Mure και σαμπάνια Taittinger.