Ελένη Νικολούλια
Τα νέα για το ελληνικό bartending συνεχίζουν να είναι σπουδαία και μάλιστα τώρα σε ρόλο πρωταγωνιστή συναντάμε έναν bartender από τη Λαμία.
Ο Παναγιώτης Γιοβάνης, ο Έλληνας εκπρόσωπος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Angostura Global Cocktail Challenge, επέστρεψε με τον τίτλο του πανευρωπαϊκού νικητή ενώ τώρα θα συνεχίσει την προετοιμασία του για τον παγκόσμιο τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στο Port of Spain του Trinidad & Tobago στις 2 Μαρτίου του 2014 διεκδικώντας ένα ετήσιο συμβόλαιο $10.000 ως Global Brand Ambassador των Angostura aromatic Bitters.
Στον Ελληνικό διαγωνισμό πήραν μέρος 40 bartenders από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι κλήθηκαν να φτιάξουν 2 original συνταγές με 5 dashes Angostura aromatic bitters η κάθε μια, ενώ η δεύτερη συνταγή έπρεπε να έχει σαν βάση κάποιο από τα Angostura Rums.
Οι νικητήριες συνταγές του Παναγιώτη Γιοβάνη από το Venezia Bar της Λαμίας ήταν το Scarlet Ibis (5 dashes Angostura aromatic bitters, 45ml Angostura 7ετών, 10ml Σπιτικό σιρόπι Καρύδι, 10ml Monin Creme de Peche Liqueur, 20ml Φρεσκοστυμμένο χυμό lime, 15ml Σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών) και το Safe House (5 dashes Angostura Aromatic Bitters, 50ml Angostura 1919, 20ml Cognac VSOP, 5ml Green Chartreuse, 10ml Σπιτικό σιρόπι Βανίλια – Μοσχοκάρυδο, Spray Peated Whisky).