Στιβ Τουρέ: Τζαζ… με κοχύλια στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Στιβ Τουρέ είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρομπονίστας της σύγχρονης τζαζ σκηνής διεθνώς.

Και πέρα από του να είναι σπουδαίος μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής είναι και μοναδικός στο να παίζει κοχύλια! Αυτή του η μοναδικότητα και η ικανότητά του να βγάζει από τα κοχύλια έναν εκπληκτικό ήχο τον ξεχωρίζει σαν popular image και τον τοποθετεί στην πρώτη γραμμή.

Αυτή του η ξεχωριστή ιδιότητα είναι που εκλαμβάνεται σαν ιδιαίτερο gimmick και σαν «επικοινωνιακός» καταλύτης. Από μόνο του αυτό το γεγονός πουλάει σαν ατραξιόν! Όμως ο Steve Turre έχει μια ολόκληρη ιστορία πίσω του...

Ο Steve Turre ήταν από την αρχή ένας δραστήριος τζάζμαν. Το 1973 συνεργαζόταν με τους Jazz Messengers του ντράμερ Art Blakey και με την ορχήστρα των Thad Jones και Mel Lewis. Στο διάστημα 1974-76 έπαιζε τρομπόνι και ηλεκτρικό μπάσο στο γκρουπ του Chico Hamilton. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον τρομπετίστα Woody Shaw και ξανά με τον Rahsaan Roland Kirk. Ο τελευταίος ήταν που του έβαλε την ιδέα να παίζει με εξωτικά κοχύλια και ο Steve Turre ανέπτυξε έναν εντυπωσιακά εκπληκτικό ήχο μ’ αυτά.

Μέχρι σήμερα ο Steve Turre δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται μουσικά και να διευρύνει συνεχώς την καλλιτεχνική του υπόσταση – βασισμένος γερά στην παράδοση αλλά βλέποντας συνεχώς προς το μέλλον.

Στις 12 Μαρτίου ετοιμάζεται να μας αφιερώσει μια μοναδική μουσική στιγμή και ένας μοναδικός τζαζ καλλιτέχνης. Ο Στιβ Τουρέ παίζει τα ιερά κοχύλια και βγάζει μαγικούς ήχους. Μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ώρα: 20:30

Τιμές εισιτηρίων: Από 15 ευρώ