Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετά τις αγορεύσεις των δυο εισαγγελέων της έδρας, της κυρίας Γεωργίας Αδειλίνη και του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.
Σήμερα, στο δικαστήριο, πήραν το λόγο οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής εκ μέρους του ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Δ. Κολοβός στην αγόρευσή του μίλησε μεταξύ άλλων, για μεθοδεύσεις που έγιναν στη διαδικασία αγοράς των γερμανικών υποβρυχίων με αποτέλεσμα να "χαθεί κάθε δυνατότητα διαπραγμάτευσης και οι Γερμανοί να παίζουν μόνοι τους στο γήπεδο χωρίς ανταγωνιστές", ενώ χαρακτήρισε διεφθαρμένο το περιβάλλον στο υπουργείο Αμυνας επί θητείας Τσοχατζόπουλου.
Μάλιστα, όταν κάποια στιγμή ενώ ο συνήγορος αναφέρονταν σε επιστολή "με αποδέκτη τον Ακη Τσοχατζόπουλο", ο κατηγορούμενος παρενέβη φανερά εκενυρισμένος, υποδεικνύοντας στον κ. Κολοβό: "Να λέτε στον υπουργό παρακαλώ, καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είμαστε φιλαράκια".
Στο μεταξύ, την Τετάρτη θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Κύπριος πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες στην Ελλάδα εκδοθείς από την Κύπρο και οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
Ο κ. Μιχαηλίδης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του στο βαρύ κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος του ο ανακριτής κ. Μαλλής για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον γιο του Μιχάλη ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.
Ο κατηγορούμενος, που παραμένει υπό κράτηση, δηλώνει αθώος όσων του αποδίδονται. Είχε αρνηθεί να εμφανιστεί τον περασμένο Ιούνιο ενώπιον του ανακριτή με αποτέλεσμα να εκδοθεί σε βάρος του, όπως και σε βάρος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, ένταλμα σύλληψης. Πριν λίγες ημέρες η κυπριακή Δικαιοσύνη έκανε δεκτό το αίτημα των ελληνικών Αρχών και εξέδωσε οριστική απόφαση έκδοσής του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εν λόγω εταιρία -BEESTON- όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών, "δέχθηκε" εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει κυρίαρχο ρόλο, ως "κουμπαράς" στη διακίνηση παράνομων, κατά τη δικογραφία, χρημάτων στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1. Σημειώνεται ότι ως εκπρόσωπος της εταιρίας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβριο του 2012.
Για την ενεργό εμπλοκή που καταλογίζεται στον πρώην υπουργό της Κύπρου είχε μιλήσει στον ανακριτή ο εξάδελφος και επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης και νυν συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, τον οποίο έχει μηνύσει ο κ. Μιχαηλίδης.
Στη συμπληρωματική απολογία που είχε δώσει ο Ν. Ζήγρας, απέδωσε στον Κύπριο πρώην πολιτικό σημαντικό ρόλο, καθώς φέρεται να υποστήριξε ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ντ. Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.