Νέες αντιδράσεις για την επίθεση Βορίδη στον Ανδρέα Παπανδρέου

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, ως διαμαρτυρία για τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που στοχοποίησαν τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πλήρης ανακοίνωση:

"Στον Ανδρέα Παπανδρέου εκατοντάδες χιλιάδες ´Ελληνες και Ελληνίδες οφείλουν την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους, την κοινωνική τους ασφάλιση, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στον Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα οφείλει τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, τη διεύρυνση και την ολοκλήρωση της Δημοκρατίας, το κύρος της ως χώρας ανεξάρτητης με παρουσία στη διεθνή σκηνή. Η προσβολή της μνήμης του Ανδρέα Παπανδρέου και η απόπειρα να χτυπηθεί η προσφορά του κινητοποιεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Η απόπειρα να πάρουν κάποιοι θέση στον αγώνα για τους εσωτερικούς συσχετισμούς στη Ν.Δ. πρέπει να έχει ως όριο το σεβασμό στην αλήθεια και τη συναίσθηση των δυσκολιών που περνά η πατρίδα μας".

Στο μεταξύ, τις δηλώσεις Βορίδη καταδίκασε και ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής. "Οφείλει ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος να αποκαταστήσουν ιστορικά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου", τόνισε ο κ. Κρεμαστινός. Άφησε αιχμές για το χειρισμό της απάντησης στον Μάκη Βορίδη από το επίσημο ΠΑΣΟΚ: "Δεν είναι δυνατόν, όταν θίγεται ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ να απαντά τόσο χλιαρά με τον κ. Καρύδη. Ο κ. Βενιζέλος πρέπει να δει το θέμα πιο ζεστά", συμπλήρωσε.