Κόντρα Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Επιθετικό πινγκ-πονγκ δηλώσεων μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Σίμου Κεδίκογλου παίχτηκε το Σάββατο στο πλαίσιο της κόντρας Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Επίκεντρο της αντιπαράθεσης αυτή τη φορά είναι η Χρυσή Αυγή. Θυμίζουμε ότι η κόντρα ξεκίνησε με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο προσανατολίζεται να κατατεθεί στη Βουλή, κορυφώθηκε μετά τα οικτρά επεισόδια μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και του Προεδρείου της Βουλής την Παρασκευή και συνεχίστηκε με τις δηλώσεις του πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Λάδι στη φωτιά πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας με τις δηλώσεις του. "Οι μάσκες έπεσαν, υπάρχει αδιάκριτο πολιτικό φλερτ ανάμεσα στη ΝΔ και την ακροδεξιά", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Άμεση ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος έσπευσε να ανταποδώσει τα πυρά, αναφορικά με τις ακροδεξιές αιτιάσεις: "Τα άκρα ορίζονται από τις πρακτικές τους και, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ομοιότητες με τη Χρυσή Αυγή είναι πολλές", τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι και απάντησε. "Σε μια ακόμα χυδαία επίθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ντρέπεται να εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή", τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

"Πλέον, ο κ. Κεδίκογλου, στην προσπάθειά του να καλύψει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία θεωρία των δυο άκρων αφήνει έκθετο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και τα κόμματα που συνεχίζουν να τον στηρίζουν ως εκπρόσωπο την κυβέρνησης", αναφέρει η ανακοίνωση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.