Άκης: Δεν υπάρχει κανένα έμβασμα από την Ελβετία που να με ενοχοποιεί

“Είναι σαφές ότι οι δικαστές δεν έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση και δεν έχουν αντιληφθεί τι έχει διεξαχθεί γύρω από αυτή την υπόθεση”, ανέφερε ο πρώην υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βραδινό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. “Έγινε η μεγαλύτερη επένδυση των ενόπλων δυνάμεων για να αγοραστούν τα καλύτερα υποβρύχια στον κόσμο. Η Ελλάδα χρειάζεται ισχύ να παίξει το ρόλο της και στο Αιγαίο”, συμπλήρωσε ο κύριος Τσοχατζόπουλος, μιλώντας μέσα από τη φυλακή.

“Δεν υπάρχει κανένα έμβασμα από την Ελβετία που να με ενοχοποιεί. Στερείται σοβαρότητας η κατηγορία ότι έβγαλα χρήματα από την αγορά των υποβρυχίων”, συνέχισε. Διέψευσε ότι υπάρχει η παραμικρή υποψία εις βάρος του για ξέπλυμα ή δωροδοκία. “Αν όμως υπήρχε δωροδοκία από τη Ferostal, το αποτέλεσμα θα ήταν μία σύμβαση ευνοϊκή για τους Γερμανούς και κόστος εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό όμως πώς θα το διαπιστώσουν οι δικαστές αν δεν καλέσουν να καταθέσουν όσους αποφάσισαν την αγορά τους”.

“Τα ονόματα είναι γνωστά” απάντησε σε ερώτηση για το αν είναι διατεθειμένος να δώσει ονόματα και άλλων εμπλεκομένων στη δημοσιότητα. Μιλώντας για το αν έχει συμφέρον έχει ο Νικόλαος Ζήγρας να πει ότι μετέφερε βαλίτσες με εκατομμύρια στο εξωτερικό απάντησε: “Εγώ δεν ξέρω τι είπε, θα φανούν όλα στη δίκη. Και βέβαια έχει συμφέρον να πει κάτι τέτοιο. Δεν έχω καμία σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κυρίου Ζήγρα. Είχε επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, την Κύπρο στον τομέα του Real Estate”, συμπλήρωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

“Αν έχετε διαβάσει την έκθεση του ΣΔΟΕ θα δείτε ότι το μόνο ακίνητο που απέκτησα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια είναι αυτό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Είμαι επαγγελματίας αρχιτέκτων κατασκευαστής 25 χρόνια, πώς είναι δυνατόν να αναρωτιέστε πώς απέκτησα τα ακίνητα και πώς απέκτησε η κόρη μου τα δικά της;”, συνέχισε ο πρώην υπουργός.

“Δεν ξέρετε ότι σκευωρούν εναντίον μου τα τελευταία δύο χρόνια; Είμαι αυτός που ήμουν πάντα. Ένας άνθρωπος με 40 χρόνια στην πολιτική”, είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Τσοχατζόπουλος.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να προσπαθεί να διαφύγει μέσω της παραγραφής αδικημάτων, ανέφερε ότι απαιτεί μία δίκαιη δίκη, διαψεύδοντας κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. “Οι δικηγόροι προσπαθούν να βοηθήσουν το δικαστήριο να αποδώσει δικαιοσύνη” και συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τα πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ. “Το ΚΥΣΕΑ αυτό το ιστορικό όργανο της κυβέρνησης έχει τη μέγιστη των ευθυνών. Αυτό αποφασίζει για πόλεμο, για ειρήνη, για τα πάντα. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσει;”.

Για τα λεγόμενα του Θεόδωρου Πάγκαλου “ότι θα τον θάψει”, απέφυγε να απαντήσει και τόνισε ότι καθημερινά παλεύει για να αναδειχθεί μέσα από τη διαδικασία της δίκης η αλήθεια.