“Είμαι ένοχος ο Άκης με έμπλεξε”

Να επιστραφούν τα χρήματα, τα οποία διακινήθηκαν για την αγορά των ρωσικών υποβρυχίων, όσο ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ζήτησε μέσω του συνηγόρου του και για μία ακόμα φορά ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας.

Ο συνήγορός του, Στέλιος Γκαρίπης, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ανέφερε ότι ο πελάτης του “έχει δώσει τα στοιχεία και από που έπαιρνε τα χρήματα και που τα έδινε. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι στα πλαίσια της ανάκρισης που έγινε στην Κύπρο εις βάρος του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Μεγαλονήσου, κυρίου Μιχαϊλίδη, κύριος Ζήγρας κατέθεσε και από που έφευγαν τα χρήματα και που πήγαιναν”.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος “η κατάθεσή του πελάτη μου ήταν ότι έπαιρνε χρήματα σε βαλίτσες και στη συνέχεια τα χρήματα αυτά διοχετεύονταν στο εξωτερικό. Λόγω του ότι υπήρχε πρόβλημα από τη μεταφορά των χρημάτων, επιλέχτηκε στη συνέχεια η μέθοδος των τραπεζικών επιταγών”.

Σε ερώτηση γιατί δεν αποφυλάκισαν τον κύριος Ζήγρα, ο συνήγορός του απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι οι δικαστές να τον αποφυλακίσουν, “ούτε είχε γίνει κάποια συμφωνία ανάμεσα σ' εμάς και τους ανακριτές”.

Για το αν πρόκειται να επιστραφούν τα χρήματα, απάντησε ότι ο κύριος Ζήγρας, όπως προκύπτει από την ανάκριση είχε ως μόνο ρόλο να παίρνει τα χρήματα από κάπου και να τα πηγαίνει κάπου. “Έδωσε την εντολή να ανοιχτούν όσοι λογαριασμοί υπήρχαν στο όνομά του. Η ιδιατερότητα αυτών των λογαριασμών είναι ότι βρίσκονται στο εξωτερικό. Έπρεπε να δίνεται κάθε φορά συναίνεση εισαγγελέα για ξεχωριστό λογαριασμό, κάθε φορά σε διαφορετική τράπεζα”.

“Δεν γνώριζε τι ποσά μετέφερε”, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του, ενώ τόνισε ότι ο Νικός Ζήγρας ήταν ο έμπιστος που έκανε τη μεταφορά. “Το κέρδος του κυρίου Ζήγρα ήταν ότι καλύφθηκαν τα έξοδα της πανάκριβης νοσηλείας του για την αποθεραπεία του στη Γερμανία”. “Στη συνέχεια”, όπως είπε “ήταν ένας απλός στρατιώτης”.

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι εκείνοι που πιέζουν τον κύριο Ζήγρα να αλλάξει τις καταθέσεις του, ο κύριος Γκαρίπης αρνήθηκε να απαντήσει. Όπως διευκρίνισε οι πιέσεις αυτές δεν προέρχονται από την πλευρά Τσοχατζόπουλου, ενώ υποστήριξε πως οι δύο άνδρες έχουν πολύ καιρό να μιλήσουν μεταξύ τους.