“Ούτε ένα ευρώ στους λογαριασμούς του Άκη”

“Ούτε ένα ευρώ”, προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα δεν βρέθηκε στους λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με το συνήγορό του, Γιάννη Παγορόπουλο. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παγορόπουλος, ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με offshore εταιρείες, όπως είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA. 

Σε ερώτηση για το κάλεσμα προς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ώστε να καταθέσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στο δικαστήριο, ο κύριος Παγορόπουλος διευκρίνισε ότι έγινε, καθώς όλες οι αποφάσεις για την αγορά των υποβρυχίων “πάρθηκαν σε τέσσερις συνεδριάσεις, στις οποίες συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός ως μέλος του Συμβουλίου”.

“Είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να κρατήσουν τη δίκη στο επίπεδο νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις. Δεν είναι έτσι. Ένας πολιτικός που διαδραμάτισε για 40 χρόνια σημαντικότατο ρόλο στην πολιτική, δεν μπορεί να δικάζεται μόνο σε αυτά τα στενά πλαίσια. Η δίκη αυτή έχει πολιτική χροιά”, συμπλήρωσε ο συνήγορος του πρώην υπουργού.

Σε ότι αφορά την προμήθεια των υποβρυχίων ανέφερε: “Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν θα γινόταν ποτέ αγορά μόνο με την προτίμηση του κυρίου Τσοχατζόπουλου. Υπάρχει ένας μηχανισμός στο πολεμικό ναυτικό, με ανθρώπους, οι οποίοι απευθύνουν τις εισηγήσεις τους προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας”.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του συγκατηγορούμένου και εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος είπε ότι σε αυτή τη δίκη το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο συνήγορός του, απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάζει το δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου να υπερασπίζεται τον εαυτό του και απέφυγε να πάρει θέση.