“Η εξυγίανση έρχεται με απαλλαγή ποινικών ευθυνών για τα δάνεια;”

Αρνείται το σχέδιο εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος από πλευράς κυβέρνησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Την περασμένη εβδομάδα πέρασε, όπως υπαγορεύτηκε από συμφέροντα, ειδική ρύθμιση από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία, απαλάσσονται οι τραπεζίτες από τις ποινικές ευθύνες για χορήγηση δανείων τα προηγούμενα χρόνια, όταν έδιναν τα... θαλασσοδάνεια τα διοικητικά σχήματα της τότε κομματοκρατούμενης Αγροτικής Τράπεζας. Αυτό εσείς το λέτε εξυγίανση;", αναρωτήθηκε ο κ. Παπαδημούλης, απευθυνόμενος στο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Τασούλα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Για το ίδιο θέμα, ο καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της "Νέα ΜΕΡΑ", είχε δηλώσει, ήδη από το Σάββατο: "Η τροπολογία αυτή είναι ανήθικη και καθιστά τους δημιουργούς της περίγελο στον ελληνικό λαό. Επιχειρεί να παραγράψει τις ποινικές ευθύνες των οργάνων των τραπεζών που χορήγησαν, παρανόμως, δάνεια σε πολιτικά κόμματα. Η κατάπτυστη αυτή τροπολογία πρέπει να αποσυρθεί άμεσα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε από τους κ.κ. Τσουμάνη, Σταμενίτη και Χριστογιάννη, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.