Σκουρλέτης: Ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων ο Σαμαράς

Επίθεση κατά πρόσωπο στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ως "ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων".

Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

"Η χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά σχετικά με τις επενδύσεις θυμίζει ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν έχει σχέση με την ανάπτυξη, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας το να χαρίζεις τον ΟΠΑΠ αντί πινακίου φακής και να αρνείσαι να δοθεί στα ασφαλιστικά ταμεία που κατακρεουργήθηκαν με το κούρεμα των ομολόγων που κατείχαν. Άλλο λοιπόν οι επενδύσεις με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και άλλο το «γενική εκποίηση λόγω αλλαγής επαγγέλματος». Σε σχέση με την αναφορά του στους κλειστούς δρόμους είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, θα ήθελε ενδεχομένως, αν μπορούσε, να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία και στις δημόσιες συγκεντρώσεις. Εμείς πάντως το δρόμο προς την ολοκληρωτική κοινωνική ισοπέδωση θα τον κλείσουμε. Την απάντηση ο κ. Σαμαράς θα την πάρει στην πανελλαδική απεργία της 20ης Φεβρουαρίου".

Ο κ. Σκουρλέτης, συν τοις άλλοις, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "6 μέρες", στην οποία κατηγόρησε συνολικά την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί "στρατηγική διχασμού" και "εμφυλιοπολεμικό κλίμα", ενώ κατήγγειλε και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ότι επιχειρούν "σύγκαλυψη για τη λίστα Λαγκάρντ".

"Η στρατηγική της έντασης, και του διχασμού έχει σαν σκοπό, όχι στο να αναδείξει τις όποιες επικοινωνιακές αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  αλλά να ενοχοποιήσει, να συκοφαντήσει και να απονομιμοποιήσει αφενός τους κοινωνικούς αγώνες και αφετέρου να δημιουργήσει για το χώρο μας μια εικόνα μιας ακραίας δύναμης. Η υιοθέτηση εμφυλιοπολεμικών λογικών, τα χαλκευμένα βίντεο, τα ασύστολα ψεύδη και η ακροδεξιά ρητορεία αποτελούν τα υλικά αυτής της στρατηγικής", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η διαπλοκή υπήρξε ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του δικομματικού πολιτικού συστήματος των περασμένων δεκαετιών . Άλλωστε και η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για την οποία γίνεται τόση προσπάθεια να συγκαλυφθεί, συνιστά έκφραση της εκτεταμένης διαφθοράς και διαπλοκής που άνθησαν τα προηγούμενα χρόνια. Ο δικομματισμός εξέθρεψε και τράφηκε από την διαπλοκή", συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

"Φανατικός της κρατικοδίαιτης οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ"

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφέρει τα εξής:

"Η εχθρότητα του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ιδιώτες επενδυτές είναι γνωστή. Επανειλημμένα έχει απειλήσει ότι θα τους διώξει. Τώρα προτείνει και τη μεταφορά οργανισμών από το Κράτος στο Κράτος! Φανατικός της κρατικοδίαιτης οικονομίας ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταλάβει ότι το μοντέλο του Κράτους – Επιχειρηματία δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο, πλην της Β.Κορέας, της Κούβας και της Βενεζουέλας του "φίλου" Τσάβες...".