Ο Χάρης Θεοχάρης και το… I.T. Monkey

Το προφιλ του Χάρη Θεοχάρη, του γενικού γραμματέα εσόδων του υπουργείου Οικονομικών που έχει μάλιστα 5ετή θητεία, σκιαγραφεί το Reuters που φιλοξενεί και δηλώσεις του, στις οποίες δηλώνει ότι είναι I.T. Monkey.

Το Reuters αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο κ. Θεοχάρης εργάστηκε στη Lehman Brothers και στη συνέχεια διετέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής στην Ασπίς Πρόνοια, ενώ σχολιάζει: "Ενεργός χρήστης του Twitter όπου περιγράφει τον εαυτό του ως I.T. Monkey, κάνει tweet σε φορολογούμενους μέχρι τη μία τη νύχτα και εμφανίζεται έξι ώρες αργότερα φρεσκοξυρισμένος σε τηλεοπτική εκπομπή".

"Δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που θα κλειδωθώ στον πύργο μου και δεν θα μιλάω σε κανέναν"  δηλώνει ο ίδιος στη συνέντευξή του. Όπως πάντως γράφει το πρακτορείο δουλειά του είναι να ξεφορτωθεί την πολιτική χειραγώγηση του φορολογικού συστήματος και να απομακρύνει αξιωματούχους που δεν αποδίδουν στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος.

"Ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα στήριξης θέτουν σαφείς στόχους. Όλοι θα κρίνονται βάσει αυτών των στόχων, κάθε τρίμηνο" αναφέρει ενώ τονίζει ότι θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει πλήρως τις εξουσίες του.