Απέκλεισε τη λήψη νέων μέτρων ο Φώτης Κουβέλης

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων επώδυνων μέτρων, διαμηνύει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης με τη συνέντευξή του στα "Παραπολιτικά".

Ο ίδιος βλέπει πολιτικές ευθύνες και για άλλα πρόσωπα στη λίστα Λαγκάρντ πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι απολύσεις στο Δημόσιο.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας περικοπής μισθών και συντάξεων, βάσει του ζητήματος λήψης νέων μέτρων που επανέφερε η έκθεση του ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, τόνισε: "Η ρύθμιση, η οποία υπάρχει για την εξασφάλιση των αναγκαίων εσόδων αναφέρεται στα ζητήματα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, της παραοικονομίας και στις δαπάνες οι οποίες έχουν περικοπεί και αναφέρομαι στις δαπάνες των υπουργείων αυτό το πρόγραμμα πρέπει να τηρηθεί. Αλλά όχι, σε καμία περίπτωση νέες περικοπές μισθών και συντάξεων".

Το ΔΝΤ επιμένει για απολύσεις στο δημόσιο 17.000 υπαλλήλων εντός του 2013 κι ο κ. Κουβέλης ερωτήθηκε για την επιλογή που ενδεχομένως να οδηγήσει εκεί. Ο ίδιος διαψεύδει: "Δεν υπάρχει καμία επιλογή για απολύσεις από το δημόσιο. Ο νόμος προβλέπει την κινητικότητα, δηλαδή την αξιολόγηση του προσωπικού και των διοικητικών μονάδων. Υπάρχουν τομείς της δημόσιας διοίκησης που έχουν περισσευούμενο προσωπικό και άλλοι τομείς οι οποίοι πράγματι έχουν τεράστιες ανάγκες. Με την κινητικότητα θα εξασφαλιστεί η παραμονή των δημοσίων υπαλλήλων στην υπηρεσία. Άλλωστε έχουμε επιταχυνόμενη αποχώρηση καθώς φεύγουν περισσότεροι από όσους είχαν υπολογιστεί στη σύνταξη. Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο".

Για την ακρίβεια, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε: "Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα σχέδιο και με τον έλεγχο του ανταγωνισμού, να υπάρξει μια παρέμβαση ώστε να σταματήσει αυτή η συνεχώς αυξανόμενη ακρίβεια τουλάχιστον σε κάποια προϊόντα γιατί έχουμε και μείωση σε κάποια άλλα. Σε κάθε περίπτωση, η ακρίβεια είναι παρούσα και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς ύφεσης".