Παπαδημούλης: Να μάθουμε πώς διανέμεται το δημόσιο χρήμα

"Το σκάνδαλο του ΕΟΤ έχει ευρύτερες διαστάσεις και συνδέεται με τη διαμάχη προσώπων ή ενδεχομένως και φατριών στο χώρο της ΝΔ", κατά την εκτίμηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για "χαλαρότητα στους κανόνες διαχείρισης" των χρημάτων στη "ναυαρχίδα που διαχειρίζεται την πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον τουρισμό".

Ο τουρισμός είναι περίπου το 20% του ΑΕΠ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα βέλη του στους κυβερνητικούς χειρισμούς: "Τρομάζει η ιδέα ότι μετά από δεκαετίες «εκσυγχρονισμού», «μεταρρυθμίσεων» «αναδιοργάνωσης» είναι τόσο εύκολο να παίρνει κάποιος αναρμοδίως ένα μπλοκ επιταγών και να συμπληρώνει ένα μεγάλο ποσό".

Άποψη του Δημήτρη Παπαδημούλη είναι ότι το ποσοστό που καλύπτουν οι ελληνικές τουριστικές δραστηριότητες στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν, αν διαχειριστεί σωστά, θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες.

"Ζητάμε σήμερα κιόλας από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό κ. Κεφαλογιάννη να μας δώσουν τους κανόνες με τους οποίους κάποιοι μπορούν να έχουν μπλοκ επιταγών, να συμπληρώνουν ποσά και να εισπράττονται ποσά. Διότι, πέρα από το συγκεκριμένο μπλοκ επιταγών, πρέπει να δούμε με ποιους κανόνες και με ποιους ελέγχους μοιράζεται το δημόσιο χρήμα", τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha, εξαγγέλοντας στην ουσία τις επόμενες κινήσεις του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.