Σε μάχη για δύο μοιάζει να εξελίσσεται η εσωκομματική κόντρα στο ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο επιστροφής ή όχι της χώρας μας στη δραχμή. Απ’ ό,τι φαίνεται, ο Γιάννης Δραγασάκης έχει αναλάβει το ρόλο να απαντάει στις όποιες αναφορές του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το θέμα. Οι δυο τους, άλλωστε, ανήκουν στα κορυφαία στελέχη του
κόμματος με τεράστια κοινοβουλευτική εμπειρία, ενώ συμμετέχουν σε όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μετέχουν και στην 9μελή γραμματεία, η οποία αναμένεται να συγκροτηθεί σε μερικές ημέρες από σήμερα. Ένα, μάλιστα, από τα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Γιάννης Δραγασάκης ανήκε επί σειρά ετών στο Αριστερό Ρεύμα στον πάλαι ποτέ ΣΥΝ, σύντροφος και συναγωνιστής του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Το Σαββατοκύριακο, τα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διασταύρωσαν για μια ακόμη φορά τα ξίφη τους. Ο Γ. Δραγασάκης, με συνέντευξή του στο Βήμα, εμφανίζεται κάθετος σημειώνοντας ότι "αν υπάρξει μεθόδευση ή πρωτοβουλία για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, αυτή δεν θα προέλθει από την Αριστερά, αλλά από απειλούμενα τμήματα της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας". Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με τη δημιουργία κομμάτων μες στο κόμμα, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, επανήλθε στις αιτιάσεις του, χαρακτηρίζοντας "αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα" του ΣΥΡΙΖΑ "την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του χρέους ή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του και την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος". Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, σημειώνει ότι οι εν λόγω προτεραιότητες "δεν βρίσκονται υπό την αίρεση των πιστωτών και των
διευθυντηρίων της Ευρωζώνης και θα τηρηθούν απαρέγκλιτα από μια κυβέρνηση της αριστεράς, η οποία δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και διλήμματα, σε όρια και οριοθετήσεις τρίτων".
Είναι φανερό, λένε οι γνωρίζοντες, ότι ο Π. Λαφαζάνης, με τις συνεχείς δηλώσεις του, επιχειρεί να προκαταλάβει την ηγεσία του κόμματός του, διότι ο ίδιος, τα στελέχη και ο κόσμος, που έχει εντός ΣΥΡΙΖΑ παρόμοιες απόψεις με αυτόν, φοβούνται μετεκλογική στροφή του κόμματος, σε περίπτωση που κληθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας στα χέρια του.