“Καρφί” Παπανδρέου σε Σαρκοζί: “Δημοψήφισμα; Τι πρωτότυπη ιδέα!”

Δεν έχει ακούσει και... λίγα ο Γιώργος Παπανδρέου για την ανοιχτή του υποστήριξη στα δημοψηφίσματα. Έτσι, όταν ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος στη χώρα μας, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να τον σχολιάσει...

Σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο Twitter, ο Νικολά Σαρκοζί υποστήριξε πως “ο μόνος τρόπος να δώσουμε και πάλι αξιοπιστία στον δημόσιο λόγο είναι να μη φοβόμαστε την έκφραση του λαού”, και “θα ήταν λάθος να μη χρησιμοποιούμε πια το δημοψήφισμα. Το δημοψήφισμα θα είναι μία από τις προτεραιότητές μας στο σχέδιό μας”.

“Απαντώντας” στις αναφορές αυτές του Νικολά Σαρκοζί, επίσης μέσω Twitter, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε με σαφή ειρωνεία: “Τι πρωτότυπη ιδέα. Μπράβο Νικολά!”.

Μάλιστα, στο tweet του παρέθεσε και ένα παλαιότερο δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο περιγράφονταν οι δραματικές στιγμές στις Κάννες, όταν ο τότε πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεξαγάγει δημοψήφισμα, με τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, να αντιδρά πολύ έντονα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.