«Μου δημιουργείται πρόβλημα ηθικής και κοινωνικής τάξης με όλα αυτά που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για εμένα. Ξέρετε είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, η εξαφάνιση του Βαγγέλη, μιλάμε για τη ζωή ενός παιδιού. Δε μπορεί να λέει ο καθένας ότι θέλει και να αφήνει υπονοούμενα χωρίς να έχει στοιχεία».
Αυτό απαντάει ο πρώην βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος μίλησε protothema.gr, σχολιάζοντας τις φήμες που τον εμπλέκουν στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμπλέκοντάς τον σε παρέμβασή του στη Σχολή Γαλακτοκομικής όπου σπουδάζει ο Βαγγέλης.
Ο πρώην βουλευτής σημειώνει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση:
«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση του Βαγγέλη, δε ξέρω πως πάνε να με μπλέξουν σε αυτήν την ιστορία. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται ρωτήστε το διευθυντή της σχολής αν θέλετε κάτι παραπάνω να μάθετε. Η κυρία Ακρίτα θα έχει υπόψη της κάποιο σοβαρό περιστατικό που να συνδέεται με πολιτικό αλλά αυτός ο πολιτικός δεν είμαι σίγουρα εγώ. Εγώ επικοινώνησα με τη Σχολή για άλλο θέμα και μάλιστα πριν από περίπου δύο χρόνια έκτοτε δεν είχα καμία απολύτως σχέση ή επαφή», θα πει ο κ. Μαρκογιαννάκης σημειώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει ταχύτατα να δώσει εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων να ξεκαθαρίσει «αν υπήρχαν παρεμβάσεις πολιτικών και από ποιους», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφέρεται και στην επιστολή της Έλενας Ακρίτα στον κ. Γιάννη Πανούση και λέει χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αυτό που έγραψε η κυρία Ακρίτα δεν είναι το περιστατικό που θα σας αναφέρω πιστεύω ότι πρόκειται για κάτι άλλο το οποίο και δεν γνωρίζω. Πριν από αρκετό καιρό δε μπορώ να προσδιορίσω το χρόνο, με ενημέρωσαν ότι ερωτηθείς σχετικά ο διευθυντής της Σχολής αναφέρθηκε για το περιστατικό επικοινωνίας που είχα μαζί του το οποίο αφορά το 2013. Κάποια μητέρα μαθητή μίλησε τότε μαζί μου και μου είπε ότι το παιδί της που σπουδάζει στην τυροκομική σχολή Ιωαννίνων αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα με τη Σχολή. Ειδικότερα μου είπε ότι μέχρι πέρατος της χρονιάς εκείνης που μιλάγαμε δεν θα επιτρέψουν στο γιο της να διαμένει στο δωμάτιο της σχολής διότι έκανε κάποια ζημιά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι επειδή είναι φτωχοί άνθρωποι χωρίς χρήματα για να νοικιάσουν δωμάτιο εκτός σχολής, θα έπρεπε να χάσει τη χρονιά αφού δεν θα μπορούσε να παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πήρα τηλέφωνο τον κ. Μάντζαρη, το διευθυντή της σχολής, ο οποίος μου είπε ότι ο νεαρός είχε ζωγραφίσει στον τοίχο του δωματίου του την Κρήτη και είχε γράψει το όνομα του χωριού του. Του είπα ότι πρόκειται για κάποια παιδική απερισκεψία και αν ήθελε να αποκαταστήσει τη ζημιά να ζητήσει συγγνώμη και να το συγχωρήσει, αφού εξέθεσα την κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Ο κ. Μάντζαρης ήταν αυστηρός και μου είπε ότι δεν μπορούσε να ανακληθεί η απόφαση αφού ήταν απόφαση συλλόγου. Εκεί τελείωσε η συζήτησή μας και ενημέρωσα τους γονείς για το αποτέλεσμα της παρέμβασης συνιστώντας τους ότι θα ήταν αποτελεσματικότερο να πάει το ίδιο το παιδί να ζητήσει συγγνώμη να υποσχεθεί ότι δε θα ξαναγράψει τίποτα σε τοίχους και να αποκαταστήσει τη ζημιά, όπως και έγινε τελικά», εξηγεί επαναλαμβάνοντας ότι οποιοσδήποτε θέλει μπορεί να ρωτήσει το διευθυντή της Σχολής για το εάν είχε ή όχι από τότε έστω και μία φορά επικοινωνία με τη Σχολή.
Και καταλήγει λέγοντας με νόημα: «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».