Κλίμα διαμορφωμένο υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας βλέπει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος επεσήμανε ακόμα ότι σίγουρα όλοι θα κληθούν να ψηφίσουν και πράγματα που δεν τους αρέσουν.
Την άποψη ότι η Κυβέρνηση θ' αναγκαστεί να ψηφίσει και πράγματα που δεν αρέσουν σε κανέναν, εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τονίζοντας ακόμα πως προτιμά ενδεχόμενη παράταση του μνημονίου από το να βρεθεί η Ελλάδα στον αέρα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι ευελπιστεί πως τα δύο κόμματα της κυβέρνησης θα καταφέρουν να έρθουν σε συμφωνία με την τρόικα φέρνοντας ένα νομοσχέδιο στην Βουλή προς ψήφιση, μετά την θέση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ψηφίσει υπέρ των αλλαγών στα εργασιακά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα μεταξύ άλλων στην τρόικα, στον ΠΑΟΚ, στην πρόταση Σταθάκη -την χαρακτήρισε εποικοδομητική μεν, αλλά- ενώ επεσήμανε ότι στην παρούσα φάση το κλίμα μοιάζει να είναι περισσότερο υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε ότι προτιμά μια ενδεχόμενη παράταση του μηνμονίου, εφόσον αυτό κριθεί συμφέρον για την Ελλάδα, παρά να βρεθεί η χώρα στον αέρα...
Αναλυτικά όλα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξή του:
Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη στάση του ΠΑΣΟΚ: "Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν θα ψηφίσει αλλαγές στα εργασιακά και στο συνδικαλιστικό νόμο, που έστειλε η κυβέρνηση στην τρόικα. Σ’ αυτήν την ερώτηση, απάντησα. Όταν επιτέλους και εύχομαι και πιστεύω ότι θα γίνει, η κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα, επειδή είναι δύο κόμματα η κυβέρνηση, θα φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή προς ψήφιση. Όποιος επιλέξει να μην το ψηφίσει, θα πάρει την ιστορική ευθύνη. Διότι είπα ότι όλοι μας θα ψηφίσουμε και πράγματα που δεν μας αρέσουν. Δεν ήταν υποχρεωτικά προς το ΠΑΣΟΚ αυτό, προς όλους μας ήταν".
Για την πρόταση Σταθάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ: "Η πρόταση Σταθάκη ήταν εποικοδομητική, αλλά θα ήταν πραγματικά εποικοδομητική, εάν ήταν πρόταση ΣΥΡΙΖΑ. Διότι μετά τη δήλωση Σταθάκη, υπήρξε κάτι σαν ζάλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων: τον κ. Παπαδημούλη που κάνει ξαφνικά το περίφημο tweet και λέει για συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, μετά τον κ. Μητρόπουλο που λέει ότι εάν έχουμε συγκυβέρνηση θα έχουμε και μνημόνιο, όταν ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει αυτοδυναμία, άρα μας λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι "τι να κάνουμε, εφαρμόζουμε μνημονιακές πολιτικές για τις οποίες δεν φταίμε εμείς» και στη συνέχεια τον κ. Σκουρλέτη που ζητάει συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και τον κ. Σταθάκη χθες. Άρα, δεν έχουμε ένα γεγονός. Έχουμε μια αλληλουχία γεγονότων. Νομίζω ότι ο κύριος ακροατής αυτής της αλληλουχίας είναι το εξωτερικό και προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει να του ζητηθεί η υπογραφή από πριν. Γιατί προφανώς αντιλαμβάνεται ότι αν πει ναι, θα έχει υποστεί τεράστια πολιτική ζημία, αλλά αν πει όχι και γίνουν τα γεγονότα που θα συμβούν εάν δεν κλείσουμε τη συμφωνία, κάτι που δεν είναι καλό πράγμα, για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε και έχουμε λογική ακόμα, οι συνέπειες του όχι αυτού θα χρεωθούν σ’ αυτόν που δεν υπέγραψε".
Για την προεδρική εκλογή: "Δεν το λέω από το μυαλό μου ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σήμερα είναι περισσότερο υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Το λέω γιατί φαίνεται αυτό. Το πιστεύω αυτό. Σήμερα, έχουμε περισσότερες πιθανότητες".
Για το αν μπορεί να παραταθεί η διάρκεια του Μνημονίου: "Για να απαντήσουμε σ’ αυτό, πρέπει πάντα να κάνουμε μια ερώτηση ως προς το ανάποδο: αν δεν υπάρξει συμφωνία και δεν υπάρξει παράταση, τι θα συμβεί; Εάν αυτό που θα συμβεί το θεωρούμε καλύτερο από το να υπάρξει παράταση, προφανώς θα πούμε να μην υπάρξει παράταση. Αν, όμως, αυτό που θα συμβεί θα είναι χειρότερο, τότε προφανώς πρέπει να υπάρξει παράταση. Εμένα, αν με ρωτάτε τη δική μου γνώμη, αν είναι να επιλέξω μεταξύ του να είναι η χώρα χωρίς πρόγραμμα, στον αέρα, και να επιλέξω μια παράταση λίγων εβδομάδων ή λίγων μηνών, θα επέλεγα το δεύτερο. Διότι θεωρώ ότι είναι επικίνδυνο για τη χώρα να είναι στον αέρα".