Βλάχος: “Ο Καραμανλής δεν διεκδικεί ρόλους”

Την ώρα που τα σενάρια για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας δίνουν και παίρνουν μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ακόμη ένας βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος ανήκει στο λεγόμενο "Καραμανλικό" πυρήνα προχώρησε σε σχετική διάψευση.

Μιλώντας στo ραδιόφωνο των "Παραπολιτικών" ο Γιώργος Βλάχος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι πλήρης πολιτικά και δεν διεκδικεί ρόλους".

Ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι "γίνεται προσπάθεια να ξαναπαίξουν κάποιοι πολιτικά παιχνίδια με τις Προεδρικές εκλογές. Δεν νομίζω ότι η ονοματολογία κάνει καλό αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία" τόνισε και σημείωσε:

"Όποιο πρόσωπο και να προταθεί θα πρέπει να υπάρξει και μια συζήτηση- ανάλυση, για το εάν αυτό το πρόσωπο έχει τις προδιαγραφές. Κακός άνοιξε αυτή η συζήτηση. Πιστεύω ότι ο χώρος της κεντροδεξιάς έχει πρόσωπα που πληρούν τις προδιαγραφές για την Προεδρία".

Ο κ. Βλάχος ανέφερε επίσης ότι "ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, λόγω περιορισμένων αρμοδιοτήτων του θεσμού. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο που μπορεί να αξιοποιηθεί μπορεί και όχι. Είναι πλήρης πολιτικά και δεν έχει αυτή τη στιγμή τέτοια σχέδια".

Για την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και τις σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον Αντωνη Σαμαρά ο κ. Βλάχος τόνισε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κανένα θέμα στις σχέσεις τους.