Πάγκαλος: Ο Κουβέλης μου θυμίζει το Βεργή!

Τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση σχολίασε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο κ. Πάγκαλος παρομοίασε μάλιστα τον κ. Κουβέλη με τον πρόεδρο των οικολόγων Δ. Βεργή, ο οποίος όπως είπε παίρνει ποσοστά "ανάλογα με αυτά που παίρνει ο Κουβέλης μεταξύ 0,5 και 2%", ο οποίος προβληματίζεται αν θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει". Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την απορία του, που στελέχη της ΔΗΜΑΡ "κάθονται και ακούν" το Φώτη Κουβέλη ο οποίος παραιτείται και μετά αγωνίζεται να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ τελειωμένη υπόθεση και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε "αξιολογότατο" τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, εξηγώντας πως πρόκειται για "αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους".

Για τον παλιό "σύντροφο" Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως "αν και έχει μακρά διαδρομή και έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, είναι μάλλον ένας πολιτικός παλαιάς και δοκιμασμένης εμβέλειας", εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα πρέπει "να δοκιμαστούν νέοι κάποια στιγμή".

Μιλώντας για τον νέο υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο κ. Πάγκαλος είπε πως είναι πολιτικά πάρα πολύ δραστήριος και ήρθε η ώρα να εφαρμόσει αυτά που ξέρει "παρότι δε μου αρέσει καθόλου το στυλ του και οι επιδόσεις του στο παρελθόν πχ η αποστολή του στα Ίμια".

"Πάρα πολύ καλό άνθρωπο" χαρακτήρισε το νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ασκώντας κριτική ωστόσο στην παρελθοντική δράση του πως υπήρξε υπερβολικά και απαράδεκτα ευέλικτος και πήγαινε "με το λαό", σε περιπτώσεις όπως της Κερατέας ή της κατασκευής του τζαμιού στην Αθήνα.

Για την κ. Βούλτεψη είπε πως έχουν άριστες σχέσεις και για τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνη δήλωσε πως δεν τον γνωρίζει.

Σχολιάζοντας την απομάκρυνση του κ. Τσαφτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε πως ήταν ίσως ο πιο επιτυχημένος και ένας λόγος για να είναι περήφανο το ΠΑΣΟΚ.