Πάγκαλος: Αυτοκτονία Βενιζέλου με την Ελιά

Στη δήλωση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον η παράταξή του, αλλά και ότι δεν έχει "μέλλον" με την παρούσα ηγετική ομάδα υπό τις εντολές του Ευάγγελου Βενιζέλου, προχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Χαρακτήρισε ως "αυτοκτονία" την στάση του κ. Βενιζέλου για τις ευρωεκλογές και την "Ελιά".

Μιλώντας στο "ΒΗΜΑ FM" ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί κανείς δεν τον προσκάλεσε στις πρώτες εκδηλώσεις της "Ελιάς", υπογραμμίζοντας ότι "δεν είμαι τόσο ψώνιο για να παραπονιέμαι ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία μου. Μπορεί να υπήρχαν πιο σημαντικές παρουσίες, αλλά είναι λίγο περίεργο να μην καλεί ο κ. Βενιζέλος αυτόν που ήταν (υψηλότερα) στην κυβερνητική ιεραρχία του κόμματος του οποίου σήμερα ηγείται. Αν δεν κάνω λάθος, ήταν ο Παπανδρέου και μετά εγώ, ως πρώτος αντιπρόεδρος, και μετά ο Βενιζέλος".

Επίσης υποστήριξε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βενιζέλου ότι εάν η "Ελιά" δεν λάβει ικανοποιητικά ποσοστά στις ευρωεκλογές θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση,"είναι πράξη αυτοκτονίας αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος. Είναι σε ένα άλλο επίπεδο".

Προσέθεσε ακόμη ότι "γιατί να ψηφίσω Βενιζέλο που δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει και δεν μας το έχει πει – ούτε καν το ποσοστό, αν θέλει 4, 5 ή 6% ή 10% και 12 και 15%, διότι το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 45% και βρέθηκε στο 4% και αυτό έγινε επί αρχηγίας Βενιζέλου;".