Παπασταύρου προς Τόμσεν: Να πέσει ο Σαμαράς να πάρει δέκα κάμψεις;

«Τι άλλο θέλετε τέλος πάντων από εμάς, κύριε Τόμσεν; Μήπως να ξαπλώσει μπροστά σας ο Πρωθυπουργός και να σας κάνει δέκα... push-ups για να ευχαριστηθείτε;».

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο στενός συνεργάτης του κ. Αντ. Σαμαρά κ. Στ. Παπασταύρου όταν με το «καλημέρα» ο κ. Τόμσεν απαίτησε από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα να ξεχάσει το πλεόνασμα, να σταματήσει να ομιλεί για τη διανομή του στις ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού, γιατί, όπως τους έλεγε με εκείνο το γνωστό παγερό ύφος του, «δεν έχετε λεφτά για τέτοιες πολυτέλειες».

Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σταϊκούρας που παρακολουθούσαν επανέλαβαν και αυτοί: «Αν θέλετε να σας κάνουμε όλοι μαζί push-ups, πείτε το. Να αρχίσουμε τώρα, γιατί το πλεόνασμα εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε». Ο κ. Τόμσεν απέφυγε να απαντήσει.

Οι τροϊκανοί στις διαπραγματεύσεις δεν υποχωρούσαν σχεδόν σε τίποτε. Σε μία από τις μεταμεσονύχτιες διαπραγματεύσεις στο υπουργείο Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας σκέφθηκε να τους «φιλέψει» σουβλάκια. Πεινούσαν όλοι, πεινούσε και ο υπουργός. Παραγγέλνει λοιπόν σουβλάκια από τη ψησταριά «Νεοκλασσικόν» στην οδό Καρ. Σερβίας, τα οποία καταφθάνουν σε λίγη ώρα γεμίζοντας την αίθουσα 611 του υπουργείου με τσίκνα. 'Επεσαν λαίμαργα στα... πιτόγυρα, στα καλαμάκια, στη χωριάτικη σαλάτα και στις τηγανητές πατάτες.

Σύμφωνα με το "Βηματοδότη", το «ντελίβερι» εκτός από τα σουβλάκια έφερε στο υπουργείο Οικονομικών για την τρόικα και καμιά εικοσαριά μπίρες. Πρώτα έφερε μπίρες παρασκευασμένες στην Ελλάδα, τις οποίες ούτε που άγγιξαν οι τροϊκανοί. Αντιθέτως οι δικοί μας τις τίμησαν: «Τι γίνεται, δεν πίνουν ούτε μπίρες; Τόσο προσηλωμένοι στη δουλειά τους;» διερωτήθηκαν οι κ.κ. Παπασταύρου και Στουρνάρας. Ελα όμως που οι τροϊκανοί δεν ήθελαν να φάνε τα σουβλάκια τους με ελληνικές μπίρες αλλά με... ολλανδικές; Ετσι μόλις ήρθαν οι μπίρες στα πράσινα κουτάκια τις τσάκισαν. Δεν ήξεραν μάλλον ότι και αυτές εμφιαλώνονται στην Ελλάδα. Στο τέλος, πέρασε και η ώρα, η κατάσταση κάπως ηρέμησε. Ως και τσιγάρα ζήτησαν να καπνίσουν, σε μια αίθουσα στην οποία το κάπνισμα απαγορεύεται αυστηρά.