Κουβέλης: Προτεραιότητα η παραμονή της χώρας στο ευρώ

"Αυτό που κυριαρχεί είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να μην επιστρέψει στη δραχμή". Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι "έχει επίγνωση του επαχθούς φορτίου που συνοδεύει τα μέτρα", όμως τόνισε ότι όλα γίνονται με άξονα "να δρομολογηθούν νέες πολιτικές που θα οδηγήσουν τη χώρα σε διέξοδο".

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέληξε ότι "το στοίχημα υπό τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είναι να πετύχει η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης"

Η κυβέρνηση κατά τον κ. Κουβέλη πρέπει να είναι σταθερή και η συζήτηση για την ενδεχόμενη τοποθέτησή του σε θέση αντιπροέδρου, καθώς και η ίδια η πιθανότητα ανασχηματισμού κρίνεται ανεδαφική.

"Δεν γνωρίζω να υπάρχει επιλογή της Ευρωζώνης για να υπάρξει κυβέρνηση, στην οποία θα μετέχουν και οι αρχηγοί των δύο άλλων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, δηλαδή της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ ότι αυτή την ώρα οποιαδήποτε συζήτηση για ανασχηματισμό, για τη συγκρότηση με διαφορετικό τρόπο του κυβερνητικού σχήματος είναι επιζήμια", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Φ. Κουβέλης: Δεν οδήγησε η Ελλάδα σε κρίση την Κύπρο

Ελλάδα και Κύπρος δεν παύουν να είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία, εντούτοις η Ελλάδα δεν παρέσυρε την Κύπρο στην οικονομική κρίση, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε ότι η Κύπρος βρέθηκε στην κάτω βόλτα, βάσει της πολιτικής που ασκήθηκε στη χώρα, όπως συνέβη και στην Ελλάδα.

"Η πολιτική που είχε χαραχθεί δεν έβλεπε μπροστά, δεν καταλάβαινε ότι ήταν αδιέξοδα τα μέτρα τα οποία στο πρόσφατο όσο και στο μακρινότερο παρελθόν είχαν ληφθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.