Εμμανουήλ: Νόμιμα τα 17 εκατομμύρια, δεν έχω σχέση με μίζες

Νόμιμα χρήματα υποστήριξε πως είναι τα 17 εκατομμύρια που του καταλογίζονται ως παράνομα έσοδα από μίζες για την προμήθεια υποβρυχίων ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς.

Ο Σωτήρης Εμμανουήλ φέρεται να έχει αναφέρει ότι τα 17 εκατομμύρια αυτά, που διακινήθηκαν μέσα από λογαριασμό του, προέρχονται από νόμιμη εργασία, και μάλιστα είναι χρήματα τα οποία βρίσκονταν στο εξωτερικό, αλλά επαναπατρίστηκαν με το λεγόμενο “νόμο Αλογοσκούφη”, και ο ίδιος κατέβαλε τους απαραίτητους φόρους, επομένως είναι απολύτως νόμιμα.

Επιμένει, εξάλλου, ότι δεν έχει και δεν είχε καμία σχέση με μίζες.

Το Σάββατο ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθεί και ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Μπέλτσιος, ο οποίος επίσης συνελήφθη για τις ίδιες κατηγορίες με τον Σ. Εμμανουήλ, δηλαδή για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Παράλληλα, συμπληρωματικά στοιχεία για “ωφέλιμες πληρωμές” προτίθεται να καταθέσει στην ανάκριση ο κατηγορούμενος Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος αναμένεται να επανέλθει με συμπληρωματικό υπόμνημα στον ανακριτή, στο οποίο θα αποκαλύπτει τα στοιχεία "τροφοδότη" τραπεζικού λογαριασμού σε τράπεζα στο Λονδίνο, λογαριασμός ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές με καταθέσεις ύψους 18 εκ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του συγκεκριμένου λογαριασμού, που προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα, που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.