Δρίτσας: Έγκλημα η μη διαπραγμάτευση του Μνημονίου

Το εφικτό και ο ρεαλισμός στην πολιτική έχουν νόημα μόνο ως έννοιες με δυναμικό χαρακτήρα, δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ταυτόχρονα είναι υπεύθυνος Άμυνας και Ναυτιλίας.

"Διαφορετικά θα μιλούσαμε μόνο για προσαρμογή ή και για υποταγή", προσθέτει ο κ. Δρίτσας, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Newsmail.

"Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι προτάσεις διεκδίκησης, οι οποίες βέβαια προϋποθέτουν μια γερή συμμαχία πολιτικών δυνάμεων με τα πιο ενεργά και δημιουργικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και των κοινωνιών των κρατών μελών της Ε.Ε., κυρίως με τους εργαζόμενους. Σε αυτή τη βάση εργαζόμαστε και προωθούμε τη στρατηγική μας, βελτιώνοντας και εμπλουτίζοντας διαρκώς την τακτική μας", προσθέτει.

"Το 2010 η αποφυγή σοβαρής και σθεναρής διαπραγμάτευσης από την ελληνική κυβέρνηση ήταν έγκλημα, πολύ περισσότερο που τότε οι δυνατότητες ήταν περισσότερες. Όμως, παρά τις υπαρκτές και μεγάλες δυσκολίες η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και σήμερα η πιο συγκροτημένη πρόταση διεκδίκησης διεξόδου, γιατί στηρίζεται σε αδήριτες ανάγκες του ελληνικού λαού, αλλά και της δημοκρατικής προοπτικής της Ευρώπης. Αρκεί αυτήν την πρόταση να την εγκρίνει και να την στηρίξει ο λαός", σημειώνει ακόμη.

"Τα στοιχεία από τα πρακτικά της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία δημοσίευσε πρόσφατα η γαλλική εφημερίδα "Le Monde" καταδεικνύουν τη βασιμότητα των αναλύσεων και των εκτιμήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2010", βλέπει ο κ. Δρίτσας.

"Η ελληνική τραγωδία κακώς και παραπλανητικά περιγράφεται ως ελληνικό παράδοξο απέναντι σε μια υγιή και ισχυρή Ευρώπη", υποστηρίζει.

"Η ορθή προσέγγιση ήταν και είναι αυτή που θέτει την ελληνική κρίση ως το πιο ακραίο φαινόμενο, αλλά μέσα στο πλαίσιο μιας γενικευμένης ευρωπαϊκής κρίσης, όπου οι εθνικές οικονομίες αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοκαθορίζονται ιδιαίτερα μέσα στην ευρωζώνη. Γι΄αυτό, σύμφωνα με τη "Le Monde" η Μέρκελ μόλις πριν λίγες μέρες θύμισε σε όλους, στην Σύνοδο Κορυφής, ότι αν η Ελλάδα έφευγε απ΄το ευρώ, οι συνέπειες για όλη την Ευρώπη θα ήταν καταιγιστικές", καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.