ΔΗΜΑΡ: Η Ελλάδα να μην έχει καμία εμπλοκή στη Συρία

Δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση η Ελλάδα, στη κρίση της Συρίας, δηλώνει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει την ανάγκη να επιμείνει η διεθνής κοινότητα στην αναζήτηση πολιτικής επίλυσης της κρίσης η οποία έχει πάρει γεωπολιτικά χαρακτηριστικά.

"Η επιλογή, σε αυτή τη στιγμή, μιας έστω και περιορισμένης στρατιωτικής επέμβασης ενέχει τον κίνδυνο κλιμάκωσης και επέκτασης της σύγκρουσης εκτός συριακών συνόρων, με γενικότερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και μονιμότερη θερμή εμπλοκή της Δύσης στην περιοχή" τονίζει η ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι η πιθανότητα μιας παρατεταμένης διεθνούς γεωπολιτικής αστάθειας πρέπει να αποτραπεί.

"Ο γ.γ των Ηνωμένων Εθνών και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε οφείλουν να προκρίνουν και να επιμείνουν στην απόλυτη προτεραιότητα μιας πολιτικής λύσης που θα θέτει τέλος στο εγκληματικό καθεστώς 'Ασαντ και την αιματηρή εμφύλια σύγκρουση, εξασφαλίζοντας τη δημοκρατική μετάβαση και ομαλότητα στη Συρία, με ελαχιστοποίηση του κινδύνου για τη διεθνή ασφάλεια και σταθερότητα" αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΗΜΑΡ και προκρίνει την ανάληψη μιας ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας με στόχο την διεξαγωγή ευρείας διεθνούς διάσκεψης με συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία, των κυβερνήσεων των κρατών της περιοχής και των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν. Αυτή τη στιγμή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μια τέτοια διπλωματική πρωτοβουλία, είναι επιβεβλημένη.

"Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας δεν πρέπει να έχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση" υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.