Εκπρόσωπος Μέρκελ: Συζητάμε μετά το Eurogroup για Σύνοδο Κορυφής

Τη δυσαρέσκειά του σε κάθε ευκαιρία εκφράζει το Βερολίνο μπροστά στην ελληνική πρόταση για παράταση της δανειακής σύμβασης, στο κατώφλι του Eurogroup.

O Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε ότι «η ελληνική πρόταση δεν έφτασε πολύ μακριά», ωστόσο τη χαρακτήρισε «καλή βάση συζήτησης».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πρόταση του Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα θέλει βοήθεια από την ΕΕ».

Παράλληλα προσπάθησε να απομακρύνει τις όποιες σκέψεις ή συζητήσεις υπάρχουν για «πολιτική λύση», ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη της Γερμανίδας καγκελαρίου στο πρόσωπο του Β.Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πολιτικής λύσης σε μια Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης -πρόταση που έκανε ο Επίτροπος Έτινγκερ και υποστηρίζει η ελληνική πλευρά- τόνισε: «Θα περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα του Eurogroup, πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της καγκελαρίας και του υπουργού Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η Άγκελα Μέρκελ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Β.Σόιμπλε.