Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Αλαμουντίν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers, Τζέφρι Ρόμπερτσον, Νόρμαν Πάλμερ και Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ και με τον πρόεδρο της διεθνούς επιτροπής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα Ρόμπερτ Χιλ.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με τον πρωθυπουργό να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την πολύτιμη στήριξη που δίνεται στην Ελλάδα, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήει ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή και συνέντευξη Τύπου στις στο αμφιθέατρο του Μουσείου, ενώ λίγο αργότερα θα παρατεθεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Χθες η νεαρή δικηγόρος συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα. Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ Λίνας Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμανλής και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών. Όπως ανέφερε ο κ. Τασούλας η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νομικό σκέλος της διεκδίκησης των Γλυπτών και όχι στο οικονομικό κομμάτι.

Ακολούθησε δείπνο σε γνωστό εστιατόριο θαλασσινών στο Μικρολίμανο.