Στο Βερολίνο με Γκάουκ ο Κάρολος Παπούλιας

Στο Βερολίνο αναμένεται να ταξιδέψει σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται στο προεδρικό ανάκτορο «Bellevue» για την 10η επέτειο των Υποτροφιών του Ιδρύματος «Robert Bosch».

Ο κ. Παπούλιας είναι προσκεκλημένος του Γερμανού Ομοσπονδιακού προέδρου Γιοάχιμ Γκάουκ. Οι υποτροφίες του Ιδρύματος αφορούν την μετεκπαίδευση και ανταλλαγή νέων ηλικιακά στελεχών από υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης μεταξύ δέκα ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, οι χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Ισπανία, στις οποίες θα προστεθεί σήμερα και η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης, η Γερμανίδα υπουργός Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας Μανουέλα Σβέσιγκ και ο Έλληνας πρεσβευτής στο Βερολίνο Παναγιώτης Ζωγράφος θα υπογράψουν Διακήρυξη Προθέσεως για την Ίδρυση του ελληνογερμανικού «Ιδρύματος Νεολαίας», ενώ θα κηρυχθεί η έναρξη του ελληνογερμανικού «Ταμείου για το Μέλλον» που χρηματοδοτείται από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, με περίπου ένα εκατομμύριο ετησίως. Στο πλαίσιο άλλωστε των εργασιών του Ταμείου, ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων και φοιτητών από τις Μαρτυρικές Πόλεις που έχουν υποστεί τις ναζιστικές θηριωδίες βρίσκεται από την Δευτέρα στο Βερολίνο σε ενημερωτική επίσκεψη.