Κουβέλης: Θέλουμε ευρωπαϊκή Γερμανία, όχι γερμανική Ευρώπη

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως το κόμμα του στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο μιας νέας διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, η οποία όμως “θα πρέπει να αξιοποιεί στοιχεία τα οποία είχαν επιτευχθεί στο πρόσφατο παρελθόν με την προηγούμενη διαπραγμάτευση η οποία είχε ξεκινήσει”.

Όπως σημείωσε, η στασιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε παγίωση μιας κατάστασης που ουσιαστικά θα κρατάει διχοτομημένη την Κύπρο.

“Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα και της Κύπρου και της Ελλάδας είναι ταυτόσημη η άποψή μας ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία. Η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει μία Ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια Γερμανική Ευρώπη”, υπογράμμισε, και πρόσθεσε πως η ύφεση και η λιτότητα έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και για τον ελληνικό λαό, αλλά και για τον Κυπριακό λαό.

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη για την στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον αγώνα του Κυπριακού λαού, και σημείωσε: “Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αλλά θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διότι είναι σημαντικό στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Κύπρος και ο Κυπριακός λαός να υπάρξει προοπτική για το μέλλον μέσα από σωστή λύση στο Κυπριακό. Και σε αυτόν τον αγώνα θα χρειαστούμε το σύνολο του ελληνικού πολιτικού κόσμου και βέβαια την στήριξη από τη ΔΗΜΑΡ, την οποία μας έχει προσφέρει ο κ. Κουβέλης”.

Για τα θέματα της οικονομίας, επανέλαβε την ανησυχίες του ΑΚΕΛ για τις πολιτικές που ακολουθούνται από τους κυρίαρχους κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Θεωρούμε ότι είναι αδιέξοδο αυτές οι πολιτικές όχι απλά και μόνο δεν απαντούν στα πολλά ζητήματα και προβλήματα που ταλανίζουν τους λαούς τους οποίους βρίσκονται κάτω από τα μνημόνια αλλά αντιθέτως μέσα από έναν φαύλο κύκλο επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση”, ξεκαθάρισε.