Στην Ουκρανία θα μεταβεί ο Βενιζέλος

Να οργανώσει επίσκεψη στην Ουκρανία παρακάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εκτενή τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα μαζί του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί μόλις διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη πρόταση, όχι μόνο για την πολιτική, αλλά και για τη χρηματοοικονομική κατάσταση της Ουκρανίας.

Η Κάθριν Άστον ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο για την εικόνα που σχημάτισε κατά την επίσκεψή της στο Κίεβο και για τις προετοιμασίες που κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σχήμα άμεσης χρηματοοικονομικής στήριξης της Ουκρανίας σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την Κάθριν Άστον για την πρόταση που διατύπωσε στη Βουδαπέστη για την ανάγκη να διοργανωθεί άμεση διεθνής συνάντηση για τη χρηματοοικονομική στήριξη της Ουκρανίας.

Τέλος, αμφότεροι συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα.