Λήξη συναγερμού για το συριακό αεροσκάφος στο Ελ. Βενιζέλος

Το αεροπλάνο με τον Σύριο υπουργό Εξωτερικών που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συνέχισε το ταξίδι του, μετά από μια σύντομη και σε μεγάλο βαθμό ανεξήγητη διπλωματική κρίση, κατά την οποία απαγορεύτηκε προσωρινά ο ανεφοδιασμός του - λόγω του εμπάργκο προς τη Συρία.

"Το θέμα διευθετήθηκε, υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση για τυπικούς λόγους. Όλα είναι ΟΚ, το αεροπλάνο έχει το πράσινο φως για να απογειωθεί" ανέφερε σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, σχετικά με το διπλωματικό θρίλερ με το συριακό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, ο εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο νωρίτερα, η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι δεν επετράπη στο αεροσκάφος να ανεφοδιαστεί - λόγω του εμπάργκο - παρόλο που επρόκειτο για ειρηνευτική αποστολή με αντιπροσωπεία που προορισμό είχε τη διεθνή διάσκεψη της Γενεύης!

Το αεροσκάφος, που ήταν καθηλωμένο στον αερολιμένα και μετέφερε το Σύρο υπουργό Εξωτερικών, προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ελευθέριος Βενιζέλος, ζητώντας ανεφοδιασμό. Οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους.

Οι 26 επιβάτες του αεροσκάφους παρέμεναν μέσα στο Τουπόλεφ, ενώ οι αρχές του Ελ. Βενιζέλος αναμέναν οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για το αν θα προχωρήσουν σε ανεφοδιασμό του αεροσκάφους, λόγω του εμπάργκο.

Οι Σύροι διπλωμάτες είχαν προορισμό τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου θα διεξαχθεί η μεγάλη ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συριακή Κρίση.

 

Διαβάστε επίσης:  Ποιοι θα παραστούν στην ειρηνευτική διάσκεψη της Γενεύης