Ο ναζισμός δεν είναι θέμα για επικοινωνιακά παιχνιδάκια

Λίγη σοβαρότητα έστω τώρα. Ελάχιστη ευθυκρισία  έστω τώρα. Σιγή και περισυλλογή έστω τώρα.

Τώρα που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ,για τον έναν ή τον άλλο λόγο ,η ελληνική πολιτεία διοικούντες και διοικούμενοι αποφάσισαν ν αντιμετωπίσουν το ναζιστικό μόρφωμα που έχει εισβάλλει και κατατρώει αργά αλλά σταθερά τη χώρα.

Που έχει εισβάλλει σε σχολεία και νοσοκομεία,στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό, που περιφέρεται στις γειτονιές μας και πουλάει προστασία.

Που δολοφονεί μετανάστες για εκφοβισμό και Έλληνες για να επιβληθεί.

Δεν ξέρω τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση επέλεξε τη συγκεκριμένη διαδικασία και την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να αντιμετωπίσει την Χρυσή Αυγή. Από τη στιγμή όμως που αυτό έγινε ή μάλλον ξεκίνησε, δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα και δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρίες .

Αν η επιχείρηση εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής αποτύχει δεν κινδυνεύει απλώς η κυβέρνηση από την γελοιοποίηση. Κινδυνεύει η δημοκρατία από τον φασισμό.

Κι επειδή ο φασισμός δεν είναι μόνο "εγκληματική οργάνωση", είναι ιδεολογία (είτε μας αρέσει είτε όχι ) καλά θα κάνουν όσοι ασυλόγιστα την "χρησιμοποιούν" για να κερδίσουν μια - δυο μονάδες στις δημοσκοπήσεις,να σκεφτούν επιτέλους σαν πατριώτες κι όχι σαν κομματάρχες .

Όταν επιχειρείται να ταυτιστεί ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου με τους ναζιστές μόνο οι ναζιστές κερδίζουν αφού στην ουσία νομιμοποιούνται  εξ αντανακλάσεως. Κι αν μη τι άλλο, κανείς αυτή τη τραγική στιγμή για τη χώρα, δεν ενδιαφέρεται αν στις δημοσκοπήσεις προηγείται η ΝΔ με 0,002 % ή ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,003%.

Εκτός αν κάποιοι σκέφτονται εθνικές εκλογές με επίκεντρο τη Χρυσή Αυγή. Τότε όμως ας σκεφτούν καλά ότι η πολιτική ανωριμότητα στοιχίζει και σε τέτοιες εποχές δεν στοιχίζει στο κόμμα. Στοιχίζει στη χώρα.