To SMS και η κλήση που έκαψαν τον Μιχαλολιάκο

Στο κελί των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε την πρώτη του νύχτα ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Μέσα στη μέρα μετάγεται στις φυλακές Κορυδαλλού ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, έχοντας κριθεί με σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

Στον Κορυδαλλό βρίσκονται ήδη, από το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός.

Η ανθυπαστυνόμος μεταφέρθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα και ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου και βρίσκεται κρατούμενος ο άνθρωπος που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα, ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε τελικά στην απόφαση για προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε με τον Γιώργο Πατέλη, αλλά και ένα SMS που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο, από τον επίσης προφυλακισμένο βουλευτή, Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα', μπορεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος να δήλωσε στην απολογία του ότι το βράδυ του φόνου του Φύσσα ο ίδιος έπεσε νωρίς για ύπνο και ξύπνησε μετά τη 1 το μεσημέρι, ωστόσο λίγα λεπτά μετά δολοφονία ήταν σε ανοιχτή γραμμή, μέσω του κινητού του, με τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Γιώργο Πατέλη, ο οποίος με τη σειρά του ενημερωνόταν από τον Γιώργο Ρουπακιά.

Ο πρώτος κρίκος είναι το τηλεφώνημα του Ρουπακιά στον Πατέλη, ο οποίος είναι στη φυλακή. Στη συνέχεια ο Πατέλης φαίνεται να επικοινωνεί με τον Λαγό και αυτός με τον Μιχαλολιάκο.

Όμως στον κύκλο των επικοινωνιών παρεμβάλλεται και ένα γραπτό μήνυμα. Συγκεκριμένα μετά τη δολοφονία ο Γιάννης Λαγός (βρίσκεται στη φυλακή) δέχεται ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του. Αυτό – σύμφωνα με τη δικογραφία – είναι από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δήλωσε ότι κοιμόταν από τις 9. Μόλις λαμβάνει το SMS παίρνει αμέσως τηλέφωνο τον κ. Μιχαλολιάκο.

Διαβάστε ακόμη - Παππάς: Δεν ξέρω τίποτα, είμαι νονός της Ουρανίας

Η μοναξιά Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού στις γυναικείες φυλακές

Γελάκια και ειρωνίες onair από Κασιδιάρη - Ζαρούλια

Χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή η δικογραφία για το Πέραμα

Στο μεταξύ τη χαριστική βολή στη Χρυσή Αυγή δίνει η δικογραφία της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας για την επίθεση που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ στις 12 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, σύμφωνα με την "Καθημερινή". Από τη δικογραφία, που στρέφεται κατά τεσσάρων μελών της Χρυσής Αυγής τα οποία αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και σε αυτήν συμμετείχαν πενήντα άτομα, μέλη της οργάνωσης από το Πέραμα και τη Νίκαια.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε 34χρονος, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς φέρεται να συντόνιζε την επίθεση και να κατηύθυνε τους χρυσαυγίτες που ξυλοκοπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ. Ο ίδιος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας –και προφυλακισμένο πλέον– Γιώργο Πατέλη.

Εμπλοκή στην υπόθεση έχει και ο επίσης προφυλακισθείς βουλευτής Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε σε αστυνομικούς, που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος τη νύχτα της επίθεσης. Τη στιγμή που άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν έλεγχο στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε ο βουλευτής Γιάννης Λαγός. Στις καταθέσεις τους οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι "έτρεξε σε έξαλλη κατάσταση προς το μέρος μας, απώθησε τους αστυνομικούς της Κρατικής, μας απομάκρυνε από την είσοδο φωνασκώντας ύβρεις όπως "Μ...να", "Γ..ω την Παναγία μου!", "Φύγετε από δω" και "Δώστε μου τα στοιχεία σας!"".

Στοιχεία που ενισχύουν τις κατηγορίες σε βάρος μελών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνει η δικογραφία για την επίθεση σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ, την 12η Σεπτεμβρίου στο Πέραμα. Από τις καταθέσεις μαρτύρων προκύπτει ότι η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και ότι σε αυτήν πήραν μέρος 50 άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής από το Πέραμα και τη Νίκαια. Ρόλο στην υπόθεση έχει διαδραματίσει και ο έγκλειστος, πλέον, βουλευτής Πειραιά της Χ.Α. Γιάννης Λαγός, ο οποίος επιτέθηκε στους αστυνομικούς τη στιγμή που έκαναν έρευνα στα γραφεία της Τ.Ο. Περάματος.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ήδη από τις 18/9 δικογραφία σε βάρος 4 μελών της Χ.Α., που αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Σε αυτούς συγκαταλέγεται ο 34χρονος Αν. Π., που παρουσιάστηκε χθες στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο 34χρονος έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό Αιγύπτιων ψαράδων στο Νέο Ικόνιο, το καλοκαίρι του 2012. Επιπλέον, από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι είναι ο κάτοχος τηλεφωνικής σύνδεσης με στοιχεία Fakir Salam, καθώς και ότι δύο ώρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα συνομίλησε με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη.