Τσίπρας: Ο Δένδιας είχε 32 φακέλους για τη ΧΑ, έπρεπε να γίνουν 33;

“Ο κ. Δένδιας είχε 32 φακέλους, έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33, με τον 33ο φάκελο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου να ενεργοποιηθεί η κυβέρνηση και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη;”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο Euronews

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σαφείς πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πάνω από 44 ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά στους αρμόδιους υπουργούς, “και δυστυχώς σε καμία από αυτές τις ερωτήσεις, γραπτές και προφορικές, δεν πήραμε κάποια ικανοποιητική απάντηση”. Συνεπώς, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, “οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα”.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα”.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ακόμα πως είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες και άλλο οι ποινικές, και πρέπει όλοι να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. “Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά προβληματικό να ακούμε σήμερα από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι αν ζητούσαν άλλα επιπλέον στοιχεία οι ανακριτές, εμείς θα τους τα δίναμε”, πρόσθεσε.