Ανεπιθύμητοι στις φυλακές Κορυδαλλού είναι οι τέσσερις, μέχρι στιγμής, Χρυσαυγίτες, ανάμεσα τους και ο αρχηγός τους Νίκος Μιχαλολιάκος.
Γίνεται ευρεία σύσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι στην πρώτη πτέρυγα, απείλησαν με επεισόδια, όπως και αυτοί στην τέταρτη πτέρυγα, καθώς δεν θέλουν να έχουν στα διπλανά κελιά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Γιάννη Λαγό, τον Γιώργο Πατέλη και την ανθυπαστυνόμο της Χρυσής Αυγής.
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής να μεταφερθεί στη γυναικεία πτέρυγα, ενώ επικρατέστερη λύση φέρεται να είναι να οδηγηθούν και οι 4 προφυλακισμένοι στην πτέρυγα όπου κρατούνται και τα μέλη της 17 Νοέμβρη.
Στην πτέρυγα αυτή βρίσκεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας με 15 άδεια κελιά γύρω του και στο υπόλοιπο τμήμα βρίσκονται οι Αλέκος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος.
Αν παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα, τότε το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί στην ΣΤ' πτέρυγα όπου κρατείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τον Γιάννη Σμπώκο.
Στην Α' πτέρυγα των φυλακών κρατούνται οι κατηγορούμενοι για τους "Πυρήνες της Φωτιάς", στην Γ' πτέρυγα, αλλοδαποί και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο οι χρυσαυγίτες να μεταφερθούν σε κελιά της Στ' πτέρυγας, όπου βρίσκονται υπόδικοι για οικονομικά εγκλήματα, αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Σημειώνεται ότι στις 4 τα χαράματα προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων κρίθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι ανακριτές της υπόθεσης, με τη σύμφωνη γνώμη και των δύο εισαγγελέων, επιφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν σε αριθμούς, που ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος.
Δηλαδή, ότι ουσιαστικά δεν τηλεφώνησε στον ίδιο αλλά στο κόμμα. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του Νίκου Μιχαλολιάκου δεν αποδεικνύεται ότι ο Πατέλης συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στοιχείο πάνω στο οποίο φαίνεται ότι βασίστηκαν ανακριτές και εισαγγελείς για να οηγήσουν τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στη φυλακή.
Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του "ουσιαστικού απόρρητου", ώστε να παραδοθούν - εφόσον υπάρχουν - καταγεγραμμένες συνομιλίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, "κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ., σταθερή τηλεφωνική σύνδεση, που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη".
Στον ανακριτή βρίσκεται ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.
Διαβάστε ακόμη: Συνελήφθη 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής