Σαμαράς: Η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση

Στην ανάγκη να αποκτήσει η χώρα και οι Έλληνες αξιοπιστία και αυτοπεποίθηση αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο συνέδριο της Herald Tribune με τίτλο Greece Investment Forum: Moving Forward.

 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να παραμεριστούν τα στερεότυπα της μοιρολατρίας, στρέφοντας την προσοχή όχι στα λάθη του παρελθόντος, αλλά στην ανάγκη “να δώσουμε ελπίδα και στη χώρα μας που δοκιμάζεται, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη”. Ανέφερε μάλιστα πως: "Όταν ήλθε στην επιφάνεια, κυρίες και κύριοι, η Ελληνική κρίση, αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι διεθνώς την αντιμετώπισαν ως «παράδειγμα προς αποφυγήν». Δηλαδή, ως την επιτομή όλων εκείνων που δεν θα έπρεπε και δεν πρέπει ποτέ να γίνουν σε μια χώρα..." και επεσήμανε: "Εμείς σήμερα αντιμετωπίζουμε την κρίση ως μια μοναδική πρόκληση: Κάνοντας όλα εκείνα που θα απελευθερώσουν τον δυναμισμό μας και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας".

 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η χώρα. Η πρώτη είναι “να συνειδητοποιήσουμε όλοι τον αναξιοποίητο πλούτο που όλοι έχουμε” σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: “Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή, είναι πλούσια χώρα από κάθε άποψη. Έχουμε φυσικούς πόρους. Διαθέτουμε σημαντική γεωπολιτική, γεωγραφική θέση. Έχουμε την ελληνική διασπορά. Γενικά όπου πάνε οι Έλληνες ξεχωρίζουν”. Μάλιστα, τόνισε με έμφαση ότι “μπορούμε να δώσουμε κι εδώ την ευκαιρία να μετατρέψουμε τη χώρα μας σε παράδειγμα ανάπτυξης και όχι αποφυγής”.

 

Η δεύτερη πρόκληση σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι η προσπάθεια αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας και της αυτοπεποίθησης των πολιτών. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: “Αυτό είναι το Α και το Ω, να πιστέψουμε στον εαυτό μας”.

 Η τρίτη πρόκληση κατά τον πρωθυπουργό είναι "να δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα σε ό,τι αποτελεί την αληθινή μας δύναμη, ό,τι απελευθερώνει, δηλαδή, τον ελληνικό δυναμισμό μας, το χάρισμα μας που είναι η δυνατότητα να είμαστε πραγματικά ανταγωνιστικοί. Μιλάω για την ανταγωνιστικότητα μας!".

Η τέταρτη πρόκληση είναι "κάθε κίνηση από δω και μπρός οφείλει να τροφοδοτεί την Ελπίδα και να εξουδετερώνει τα όσα πυροδοτούν τον εξτρεμισμό και τον λαϊκισμό" σημείωσε ο κ. Σαμαράς και δήλωσε: "Η Ελλάδα σύντομα θα πάρει την επόμενη δόση, που της είναι απαραίτητη για να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της, για να καλύψει τις οφειλές της προς τον ιδιωτικό τομέα, για να δοθεί ρευστότητα στην οικονομία, που σήμερα ζητάει σαν γη έρημη τη βροχή αυτής της ρευστότητας. Ταυτόχρονα, η επόμενη δόση είναι κρίσιμη γιατί θα πιστοποιεί ότι η Ελλάδα κατορθώνει να σταθεί όρθια και απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ, η «δραχμοφοβία»".

.