“Όχι στη βία” έγραφαν τα πλακάτ των λευκοντυμένων μελών της “Δράσης”, που επέλεξαν έναν μη βίαιο τρόπο διαμαρτυρίας στα κλιμακούμενα περιστατικά βίας στη χώρα, με ταυτόχρονη διαμαρτυρία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Παρόντες στη σιωπηλή διαμαρτυρία της Αθήνας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, ο πρόεδρος του κόμματος ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Στρατής Μούγερ, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων κ. Τάσος Αβραντίνης και κ. Φίλιππος Δραγούμης, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης του δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο γνωστός για τη δράση του στη Διεθνή Αμνηστία κ. Διονύσης Γουσέτης, ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης και άλλοι.
“Η βία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγούν στην καταστροφή”, τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και πρόσθεσε: “Πήραμε την πρωτοβουλία να δείξουμε ότι η άνοδος του επιπέδου βίας δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις , που ανθίστανται με ήπιο τρόπο στη βία, στην ακραίο πολιτικό λόγο και στην πόλωση της ελληνικής κοινωνίας”.
Όπως ανέφερε, “αυτό που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες που αφορούν στην ασφάλεια και στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος”, ενώ συμπλήρωσε ότι η “Δράση” σκοπεύει να αναλάβει κι άλλες, ανάλογες πρωτοβουλίες με στόχο την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα περιστατικά βίας.
“Είναι μια πρωτοβουλία που έπρεπε να είχαν πάρει τα μεγάλα κόμματα”, σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε: “Στο δήμο, από την πρώτη στιγμή είχαμε αρθρώσει με σαφήνεια δημόσιο λόγο κατά της βίας. Ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε δημοσίως για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν κατά των αλλοδαπών. Από τότε η βία κλιμακώθηκε. Μοναδική λύση, αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα απέναντι στο φαινόμενο”.
“Απαιτείται αποφασιστικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Εκεί που έχουμε φθάσει είναι πλέον ζητούμενη η προστασία της Δημοκρατίας”, πρόσθεσε και τόνισε, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή: “Έφτασαν πλέον να απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία. Από το 1% το 2009 έφθασαν εδώ που έφθασαν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο έχει βαθύτερα αίτια. Δεν οφείλεται μόνο στην κρίση”.