Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη

"Η Δημοκρατία δεν είναι ανοχύρωτη, έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις και θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο", διαμηνύει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο “Βήμα της Κυριακής”.

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα ενότητας του λαού, τονίζοντας ότι αυτή είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας.

"Ο ανήφορος που περνάμε για να βγούμε από την κρίση σύντομα θα τελειώσει. Αλλά ο κατήφορος του διχασμού, αν ανεχθούμε τη βία και την ένταση, δεν τελειώνει παρά στην καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Ενώνουμε τη χώρα και θωρακίζουμε τη Δημοκρατία", τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Στο θέμα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ο πρωθυπουργός και σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά”, σχολιάζοντας: “Καταδικάσαμε την τραγική δολοφονία, αλλά και το ρόλο της Χρυσής Αυγής στην καλλιεργούμενη βία. Άλλωστε αυτό το είχαμε κάνει πρώτοι, εδώ και χρόνια. Όταν άλλοι σιωπούσαν... Πέρα, όμως, από την απερίφραστη καταγγελία, κινήθηκε αμέσως η Αστυνομία και συνέλαβε το δράστη, ενώ διενήργησε και έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα που ίσως δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια. Τώρα προχωράμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες για τον αυστηρό περιορισμό της εγκληματικής βίας, των προκλήσεων και της αυθαιρεσίας των νεοναζί. Βεβαίως, πάντα μέσα στα όρια του Συντάγματος και των νόμων”.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως “δεν εκβιάζεται” από το σύστημα που τυχόν θα επιθυμούσε την πολιτική αποσταθεροποίηση. “Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται εκβιασμούς;”, σημειώνει.

Εκφράζει ακόμα τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της, και την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους.