Die Zeit: Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Άσμουσεν να “μαγειρέψει” το έλλειμμα

Μία αποκάλυψη-σοκ (που ωστόσο διαψεύδεται επίσημα από την ελληνική πλευρά) κάνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, υποστηρίζοντας πως τον προηγούμενο μήνα, κατά την επίσκεψη του Γεργκ Άσμουσεν στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος του ζήτησε να... μαγειρέψει τους αριθμούς του ελλείμματος !

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ο Άσμουσεν έφυγε... τρέχοντας από το γραφείο του κ. Βενιζέλου, σοκαρισμένος από το αίτημα αυτό, ενώ το άρθρο σχολιάζει πως για τον Άσμουσεν οι λέξεις “αναδιοργάνωση των αριθμών”, όπως φέρεται να εξέφρασε το αίτημα ο κ. Βενιζέλος, χαρακτηρίζουν την “παλιά Ελλάδα” και τα αναχρονιστικά, αναποτελεσματικά συστήματα που ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για εκτενέστατο τρισέλιδο δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού της εφημερίδας, που αναφέρεται με λεπτομέρειες στην επίσκεψη του εκτελεστικού στελέχους της ΕΚΤ στην Αθήνα.

Πάντως, στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απαντώντας στο αν επιβεβαιώνουν το δημοσίευμα, αναφέρουν: "Δε σχολιάζουμε πράγμα που λέγονται σε εμπιστευτικές συνομιλίες. Αλλά η περιγραφή του άρθρου δεν είναι σωστή".

Βενιζέλος: Απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα

"Απολύτως ανακριβές" χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της Die Zeit ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του, στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen - στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.
 
Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω".