Βολές Σημίτη για Καραμανλή και Παπανδρέου

Σημαντικές ευθύνες στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή επέρριψε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, καταλογίζοντας ευθύνες και κατηγορώντας την ότι ευθύνεται για την καταστροφή της χώρας με τους αλόγιστους διορισμούς της περιόδου 2004 - 2005 και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

“Δανείστηκαν χωρίς δισταγμό και πρόνοια από την Ευρώπη, εκμεταλλευόμενοι τα φτηνά επιτόκια, ενώ οι πρωτογενείς δαπάνες ξεπέρασαν τα κρατικά έσοδα από 2005 και μετά, για να κορυφωθούν το 2009 και να ξεπεράσει η Ελλάδα κάθε προηγούμενο, όπως και κάθε άλλη χώρα της ΕΕ”, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν παρέλειψε και αναφερθεί και στην κυβέρνηση Παπανδρέου, καθώς όπως είπε, όταν έβλεπε το τσουνάμι της κρίσης να έρχεται σιώπησε.

Ο κ. Σημίτης από το βήμα του συμποσίου για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει ολοκληρωτικά την επιρροή του στην κοινωνία, ενώ κάνοντας ιστορική αναδρομή ανέφερε ότι το 1974 το Κίνημα δημιουργήθηκε από ανθρώπους χωρίς εγωκεντρισμούς και βαρύγδουπα ονόματα.

“Οι άνθρωποι το θάρρος να διαμαρτυρηθούν έντονα, ήταν πρόσωπα που ήραθν από εξορίες, φυλακές και βασανιστήρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Σημίτης στάθηκε στην ανάγκη να αρχίσει μια νέα εποχή, γιατί οι σημερινοί ταγοί φάνηκαν ανειλικρινείς απέναντι στους εαυτούς τους, αυτάρεσκοι για τα αξιώματα, τυφλοί και αδιάφοροι.

Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου το σχόλιο του κ. Σημίτη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει "καφενείο υπέργηρων συνταξιούχων", με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος να ζητά να γίνει μια νέα αρχή, "χωρίς διαγραφές και ιμάμηδες".

 

Διαβάστε επίσης: Το συνέδριο του ΠαΣοΚ - Οι εργασίες