Κουβέλης: Δεν μετάνιωσα που έφυγα από την κυβέρνηση

"Η συμφωνία με την τρόικα δεν ήταν οι απολύσεις", είπε μιλώντας στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι δεν μετάνιωσε που έφυγε από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι: "Εμείς ορθά στηρίξαμε την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012. Το κάναμε για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην πέσει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές". Και πρόσθεσε: "Στους 11 μήνες δώσαμε μάχες, άλλα αποκρούσαμε και άλλα διορθώσαμε".

Αναφερόμενος πάντως στη σύγκρουση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είπε: "Δεν ήθελαν να ακούσουν το λόγο της ΔΗΜ.ΑΡ., αναγκαστήκαμε να έχουμε αυτή τη στάση γιατί αυτοί συμπεριφέρονταν έτσι".

Τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι "Δεν μετάνιωσα που φύγαμε γιατί η απόφαση ήταν λόγω της συμπεριφοράς των άλλων δύο. Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι". Ο κ. Κουβέλης μάλιστα ανέφερε: "Η ΔΗΜΑΡ έγινε βαρίδι για τους εταίρους στην συγκυβέρνηση".

Υποστήριξε ακόμη ότι: "Πιστεύω ότι η ΔΗΜΑΡ κάθε μέρα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Η ΔΗΜΑΡ καταγράφεται στην συνείδηση του πολίτη ως όλο και πιο υπεύθυνη δύναμη".

Ανέφερε πάντως ότι εάν ακολουθούσε ο κ. Βενιζέλος αυτό που έκανε η ΔΗΜΑΡ, θα άλλαζαν τα πράγματα και "θα υποχωρούσε ο κ. Σαμαράς". Τόνισε δε ότι "Δε θέλω να τσαλακώσω κανέναν πρωθυπουργό".

Αναφερόμενος στο ξαφνικό "λουκέτο" της ΕΡΤ είπε, μεταξύ άλλων ότι δεν έλεγε μόνο εκείνος να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ, το έλεγε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, το έλεγε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

"Ο κ. Σαμαράς δεν κυβερνούσε μόνος, είχε συγκυβέρνηση", τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει ο κ. Σαμαράς ότι όταν συγκυβερνά με συγκεκριμένες δυνάμεις, οφείλει να ακούει.